Home > Geen categorie > Filmklassieker

Filmklassieker

Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel zal op zondag 12 januari 2014 de eerste langspeelfilm van en met Charlie Chaplin vertonen! Zo kan de hele familie – inclusief kinderen – samen genieten van de klassiekers van vroeger.

 

De film The Kid van Charles Chaplin kwam in 1921 uit in de Verenigde Staten. In zwart-wit en met natuurlijk de bekende Chaplin pianodeuntjes ter begeleiding. Anno 2014 draait de film opnieuw in de Bozar Cinema te Brussel, en ook al hebben we tegenwoordig veel meer geavanceerdere films, toch is het een unikum. BOZAR CINEMA & CINEMATEK laten namelijk de eerste langspeelfilm van en met Charlie Chaplin zien. Verder, omdat ze vinden dat families met kinderen, groot en klein, samen moet kunnen genieten van een schouwspel, zijn jongelingen vanaf 5 jaar oud al welkom! En wie weet, leert zo niet alleen het jong van het oud, maar ook andersom.

Over the Kid

De zwart-wit film “The Kid” is een teder-komisch, autobiografisch drama waarin een moeder, hopend op een beter leven voor haar zoontje, haar baby achterlaat in een luxeauto. Maar die wordt gestolen door bandieten die het kind op straat achterlaten, waar hij wordt gevonden door een glaszetter (Chaplin) die hem in huis zal nemen. Vijf jaar later wil de sociale dienst het kind weghalen; tegelijkertijd is ook de ondertussen rijk geworden moeder op zoek naar haar zoon. De eerste langspeelfilm van Chaplin was een succes in vele landen. Chaplin ontdekte de jonge Jackie (The Kid) in een cabaret waar hij met zijn vader verschillende acts opvoerde. Een toevallige ontmoeting die ons met de zwerver met het grote hart en het goedlachse kind één van de meest legendarische duo’s uit de filmgeschiedenis opleverde.

Bestel hier alvast bioscooptickets voor The Kid.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.