Home > Geen categorie > Filmfestival Oostende: waar sterren thuis zijn

Filmfestival Oostende: waar sterren thuis zijn

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

De rode loper ligt uitgerold aan Kinepolis Oostende en aan het Kursaal (Kurhaus) in de Belgische badplaats. Wie een beetje cinéfiel is, zakt deze dagen af naar wat in België wel de Koningin der Badsteden wordt genoemd. De 13e editie van het filmfestival omvat maar liefst 65 premières op een totaal van 90 films.

Filmfestival Oostende (FFO) biedt een overview van alle grote films, die dit najaar uitkomen. Zo vallen alle toppers van Cannes te bewonderen in de internationale ‘Look!’-competitie.  Wordt Friday the 13th een heuse horror-avond. En met ‘Nederland Buurland’ staan films als ‘Baantjer’ en ‘Bloody Marie’ garant voor veel kijkplezier.

Thema van FFO dit jaar is ‘Leading Ladies’.  En dat vrouwen hun eigen verhalen schrijven, bewijzen actrices als Lynn Van Royen of Monica Belluci, die een ster krijgen op de ‘Walk of Fame’. Belluci is te gast om haar nieuwste prent ‘Spider in the web’ te promoten. Een bloedstollende thriller, die gedeeltelijk in Antwerpen werd gedraaid, waardoor ook enkele Vlaamse acteurs aan de cast zijn toegevoegd. Daarnaast is er de uitreiking van de ‘Lifetime Achievement Award’. Die gaat dit keer naar Jan Decleir, voor zijn meesterlijke vertolking in ‘Niet schieten’, een film van Stijn Coninx, over de beruchte ‘Bende van Nijvel’. Wellicht sleept Decleir aan het einde van de week wel een ‘Ensor’ (de Vlaamse Oscar) in de wachtt, een prijs die genoemd is naar de bekende uit Oostende afkomstige schilder James Ensor (1860-1949). Chapeau trok naar de sterlegging en was bij het openingsgala. 

Nog tot en met 14 september in Oostende. Tickets en info: filmfestivaloostende.be

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

_____________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu