Home > Geen categorie > Feestelijke lancering van kersteditie Chapeau

Feestelijke lancering van kersteditie Chapeau

Auteur: Maarten van Laarhoven

De kersteditie van Chapeau is, mede gelet op de inhoud die past bij de feestdagen, altijd al een nummer met een extra feestelijk karakter. Maar de editie die gisteravond werd gepresenteerd in Rebelle, gevestigd in de voormalige Augustijnenkerk in Maastricht, verdient om nog een andere reden het predicaat feestelijk: ‘het glossy magazine over het goede leven in Nederlands– en Belgisch Limburg’ gaat het nieuwe jaar in met een aangepaste formule met daarin volop ruimte voor nieuwe rubrieken. Daarnaast is de vormgeving verfijnd.

De eerste exemplaren van de vernieuwde Chapeau werden zoals gebruikelijk uitgereikt door hoofdredacteur Jo Cortenraedt. Een van die eerste nummers, voor de gelegenheid alle van een feestelijk blauw lint voorzien, ging naar gastheer Danny Keppels, een van de directeuren van de Estate Management Group (EMG) en daarmee tevens mede-eigenaar van Rebelle.

De twee andere ‘eerste nummers’ werden overhandigd aan de Maastrichtse ondernemers Karin van der Ven (Jules) en Jaco Meuwissen (3W).Zij figureren beiden in de kersteditie, die overigens voor een belangrijk deel gewijd is aan Maastricht.

Voor twee Limburgse chefs, Servais Tielman (restaurant Cucina del Mondo in Heerlen) en Jeroen van Gansewinkel (Damianz Roermond), kreeg de presentatie van het kerstnummer en de bijbehorende Restaurantgids 2018 en extra feestelijk tintje. Cucina del Mondo werd door Chapeau Magazine uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’, onder meer vanwege de ingrijpende en gedurfde vernieuwingen die Servais Tielman en zijn team het afgelopen jaar hebben doorgevoerd.

Jeroen van Gansewinkel van Damianz ging naar huis met de Chapeau Publieksprijs. Deze wordt jaarlijks toegekend aan de zaak die tijdens diverse stemrondes op de website van Chapeau en in de social media de meeste stemmen weet te vergaren. Duizenden inzendingen leverden dit jaar een nek-aan-nek-race op tussen Bienvenue in Maaseik, Novo New Dining in Maastricht en Damianz in Roermond. Deze laatste won uiteindelijk.

De kersteditie van Chapeau valt vandaag bij de meeste abonnees in de bus. Vanaf donderdag is het blad verkrijgbaar in de winkel.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu