Home > Geen categorie > Favourites 27/10

Favourites 27/10

Elke week geeft Chapeaumagazine.com een bedrijf extra aandacht. In de spotlight deze keer: FURANDCO, dat bont en leer een tweede leven geeft. 

Fur&Co is een nieuw interieur- en lifestyle merk dat naast kleine meubelen en woonaccessoires ook functionele accessoires maakt voor dagelijks gebruik. Bart van Meurs, designer van Fur&Co, gelooft in de schoonheid van bont en leer en onderzoekt hoe je deze materialen in combinatie met andere hoogwaardige natuurlijke materialen opnieuw kunt gebruiken. Vanuit zijn atelier in Aerdenhout en in samenwerking met diverse ambachtslieden is hij inmiddels tot een collectie gekomen die bestaat uit duurzame, functionele en esthetische interieur- en lifestyleproducten die passen binnen het huidige ecologische klimaat.

Fur 30


De collectie
Fur&Co’s collectie bestaat uit hockers, poefen, krukken, kussens, plaids, lampenkappen, tablethoezen, wijnkoelers, horlogedozen en tassen. Er is niet één handgemaakt product op dezelfde manier tot stand gekomen, afgewerkt of uitgevoerd. Het bont en leer is doorgaans afkomstig van oude jassen, dieren die op natuurlijke wijze zijn overleden of het betreft de huiden van dieren waarop binnen de Europese Unie legaal gejaagd is vanwege een overschot. Andere hoogwaardige natuurlijke materialen als wol, zijde en katoen komt de designer gaandeweg het ontwerpproces tegen of gaat daar speciaal naar op zoek. Dat geldt ook voor memorabilia, zoals oude munten of embleems die hij al dan niet toepast in het ontwerp.

Eigen ontwerp
Naast de keuze uit de bestaande collectie is het ook mogelijk een product naar eigen ontwerp te laten vervaardigen. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van een bontjas die niet meer gedragen wordt, maar waarmee wel een poef gemaakt kan worden. Of als iemand specifieke memorabilia heeft verzameld en deze bijvoorbeeld graag in een kussen verwerkt zou willen hebben.

Meer weten? Kijk snel op www.furandco.com

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.