Home > Geen categorie > Favourites 20/10

Favourites 20/10

Auteur: Elise Crutzen

Elke week geeft Chapeaumagazine.com een bedrijf extra aandacht. In de spotlight deze keer: TOMS, dat schoenen als uitgangspunt neemt om de wereld te verbeteren.

In Amerika loopt iedereen weg met TOMS. De oorzaak daarvan kan zijn dat in de openingsaflevering van de populaire TV serie Orange Is The New Black het paar door de hoofdrolspeelster werd aanbeden; net zoals Sarah Jessica Parker haar Louboutins adoreerde in Sex and The City. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, en dat lijkt ons aannemelijker, dat de achterliggende gedachte van deze schoenen gewoon verdomd goed is. Namelijk: schoenen kopen en daarmee het goede doel steunen!

Het verhaal wordt nog beter. In 2006 ontmoette TOMS’ oprichter Blake Mycoskie namelijk in een dorp in Argentinië een aantal kinderen die schoenloos waren. Niks beschermde hun kwetsbare voetjes. Om ze te kunnen helpen richtte hij TOMS Shoes op. Voor elk paar schoenen dat hij verkocht zorgde hij ervoor dat er tevens een NIEUW set schoenen geschonken werd aan een kind in nood. 

Toms1

TOMS draait de rollen dus om: het kind in nood is het startpunt voor de schoenencollectie. Dat zie je toch niet vaak in de modewereld. Raar eigenlijk, want zijn schoenen vliegen als warme broodjes over de toonbank. Even voor de beeldvorming: TOMS schonk al meer dan 35 miljoen paar nieuwe schoenen aan kinderen in nood. En het gaat nog verder: ook zorgt het bedrijf wereldwijd al voor betere gezondheidszorg, onderwijs en economische kansen voor kinderen en de gemeenschappen waarin ze leven. Kortom: er bestaat geen betere schoen voor je poen. 

Toms 4

Meer weten? Kijk snel op www.shoptoms.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.