Home > Geen categorie > Favourites 03/11

Favourites 03/11

Auteur: Elise Crutzen & Britt Schrijvers

Elke week geeft Chapeaumagazine.com een merk extra aandacht. In de spotlight deze keer: YORK, een horloge- en sieradenlijn met een sprookjesachtig mooie familiehistorie.


Graaf 
William von Schaumburg-Lippe bezat een prachtig fort in Elvas genaamd ‘Fort de Lippe’. Nu staat het fort vooral bekend als naamgenoot van een traditionele horlogelijn ontworpen door een erfgenaam van graaf William von Schaumburg-Lippe: Prins York van Schaumburg-Lippe.

Prins York ontwerpt fijne handgemaakte horloges en juwelen in de stijl en de kwaliteit van traditioneel vakmanschap. Ieder stuk koppelt hij aan een stukje familiegeschiedenis. Zo zijn er de Fort de Lippe horloges, maar ook de sportieve edities ‘Max Sause’; vernoemt naar Max Prince of Schaumburg-Lippe, die zijn nickname kreeg door zijn succesvolle racecarrière gedurende de jaren 30 op Spa, Le Mans en in de ‘Mille Miglia’. 

Het moge wel duidelijk zijn dat de unieke stukken van Prins York niet alleen harten veroveren, maar ook prachtige verhalen vertellen. De exclusieve en limited editions zorgen voor karakter en een enorme luxe. Wie wil daar niet van meegenieten?

Uitgelicht:

  • Fort de Lippe horloges 
    Deze unieke horloges hebben wijzers van 925 sterling silver. Het uurwerk is van 18 karaats rosé- of witgoud. Het uurwerk heeft een diameter van 4,4 cm. Het glas is van saffier. Het bandje is van krokodillenleer en de sluiting is eveneens van 18 karaats rosé- of witgoud. Het horloge dient handmatig opgedraaid te worden. Het gouden uurwerk zorgt voor een klassieke aantrekkelijke horloge.  
  • Ringen
    De ringen van YORK zijn 18 karaats rosé- of witgoud met edelsteen in de kleuren aquamarine, licht of donker ‘smoky’ quartz en citrine. De collectie ringen is genummerd en wereldwijd zijn er maar 99 in omloop!
  • Armbanden
    De armbanden van YORK worden met de hand gemaakt. De sluiting is van 18 karaats rosé- of witgoud, bedrukt met het familiewapen en voorzien van een magneetclip. De juwelen ingelegd in de sluiting zijn diamanten, roze saffieren of robijnen. De band bestaat uit gevlochten leer, beschikbaar in de kleuren zwart, bruin, grijs, cognac, champagne en lila. De oplage van de armbanden is wel onbeperkt. 

Verkooppunt in Lanaken: JOCHEN LEEN, www.jochenleen.net

Meer weten over YORK? Kijk dan snel op www.york-watches.com

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.