Home > Geen categorie > FASHIONCLASH meets 200 jaar Koninkrijk

FASHIONCLASH meets 200 jaar Koninkrijk

Donderdag 18 september 2014 vond een feestelijk dankmoment plaats voor de deelnemers van de fotowedstrijd rondom FASHIONCLASH meets 200 jaar Koninkrijk. Dit mode-evenement, een ware fashion clash tussen de avant-garde van FASHIONCLASH en de ‘sjiek’ geklede Maastrichtenaren van de Bijenkorf, gaf de viering van het jarige Koninkrijk op 30 augustus een charmant Maastrichts karakter. Begeleid door de traditionele klanken van Harmonie St. Walburga uit Amby bewoog de modestoet zich door de straten van Maastricht, hetgeen grote publieke belangstelling kreeg op deze koninklijke dag.

En bij een mode-evenement horen natuurlijk ook persmuskieten. Die rol werd met verve en enthousiasme belichaamd door de fotografen van the Imageclub van Kumulus, onder leiding van Humphrey van ’t Hul. De fotografen streden om het maken van de mooiste modefoto’s van die dag. Met als vooruitzicht: een expositie in de etalages van de Bijenkorf in Maastricht. De resultaten mochten er zijn, zoals ook duidelijk te zien is wanneer men langs de etalages loopt of het digitale overzicht bekijkt.

Store manager Chris Janse van de Bijenkorf en Pieter-Paul van de Wouw van Team Economie en Cultuur, Gemeente Maastricht reikten aan de drie winnende fotografen (Cyriel Hermans, Gaston Spronck en Peter Bakker) een print uit van Zuid-Limburgse ontwerpster Ebby Port. Als verrassing werden ook Gerald Derksen, Izy Freens (team Visual van de Bijenkorf) en Humphrey van ’t Hul zelf voor hun medewerking bedankt met een kunstwerk. 

Meer informatie over de winnaars:

  • Cyriel Hermans: Culinair man, bereisd, Spanje is favoriet. Won de publieksprijs van de laatste editie van ‘De Maastricht fotoprijs’. Hij fabriceerde de foto met de vaandels en Bijenkorf schild
  • Gaston Spronck: The Imageclub lid van het eerste uur. Griezelig nauwkeurig! Sublieme techniek. A-fashionist noemt hij zichzelf. Gaat uitdagingen aan: te zien in het ZW-portret.
  • Peter Bakker: Uit de laatste lichting van The IC. Les gehad in de oude school, analoog. De man die de wereld ‘op de korrel neemt’. In zijn foto’s zit veelal korrel verwerkt, niet bij de mode foto’s. Durft zijn comfort-zone te verlaten. Hij fotografeerde het meisje op de voorgrond met wazige harmonie-man.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.