Home > Geen categorie > FASHION TALK

FASHION TALK

Ilse Horck is de ontwerpster van het exclusieve Nederlandse schoenen- en tassenlabel Kop en Staart. In een poging om niet alleen de creaties, maar ook de persoon ‘erachter’ beter te leren kennen, nodigden we Ilse uit voor een kort interview.

 

Trots op: “Mijn kindertjes. En daar vallen al mijn schoenen ook onder…”

Stijl: “Ik draag graag tijdloze, duurzame kleding. Een tikkeltje klassiek, maar toch wel eigen. Ben niet zo van de logo’s.”

Wat zou je nooit dragen?: “Paars! Ik heb helemaal niks met die kleur. En als het dan toevallig wel in de mode is, dan geef ik er een creatieve draai aan zodat het toch bij me past.” 

Must-haves deze zomer?: “De leopardprint. Heel klassiek maar toch ook luchtig en mooi bij zomerswit, zoals bijvoorbeeld pastel lichtgroen.”

Je verlaat het huis niet zonder: Mijn tas. Het gekke is dat men denkt dat ik veel tassen heb aangezien mijn showroom er mee vol staat. Maar eigenlijk heb ik maar één favoriete tas, waar alles in zit. Ik neem niet graag een andere ervoor in de plaats, omdat ik dan door het ‘overplaatsen’ misschien spullen vergeet.”

Favoriete items van de collectie: “De enkellaars met hoge hak. Staat altijd goed onder een jurk of broek en zie je veel tegenwoordig. Ook de grote shoppertas is een favoriet item van me; en dan moet ‘ie wel om de arm gedragen worden, niet over de schouder. Verder zijn accessoires echt helemaal van dit seizoen. Leuk is dat je dan bij Kop en Staart de tas met de schoenen kunt combineren.”

Wie zou je graag willen kleden?: “Eva Jinek of Famke Janssen, dat zou geweldig zijn.”

Wat doe je zoal om te ontspannen?: “Hardlopen door het bos. Ik krijg echt de kriebels als ik al een tijd niet meer ben geweest.”

Komt daar ook je inspiratie vandaan?: “Niet per se. Werken is mijn leven, leven is mijn werken. Zodoende komt inspiratie overal tussendoor. En als ik dan iets zie, dan stop ik het vervolgens in de grote ‘verzamelpot’…”

Zie je op straat nog iets anders dan schoenen?: “Ik ben een visueel iemand, totaal niet van het schrijven en de woorden. Maar ik bekijk wel iedere schoenenwinkel heel kritisch. Nederlandse zaken hebben over het algemeen een hele duidelijke visie: strak, functioneel maar sportief. En ze zijn altijd streverig.”

Komt dit ook terug in jouw designs?: “Onbewust denk ik wel. Ik bedoel, ik maak schoenen, kan het nog functioneler? We hebben ze altijd nodig om te lopen.”

Niet verder vertellen maar…: “Ik heb nog enorm veel dromen. Vorig jaar stonden we met Kop en Staart voor het eerst op een buitenlandse beurs. Het leverde ons veel nieuwe klanten op, waaronder Japanners. Het zou prachtig zijn als we nog meer nieuwe markten kunnen veroveren.”

Hoe ziet je droomschoen eruit?: “Oef, er zijn veel droomschoenen. De meest speciale is denk ik toch wel die wat ik al het langste draag en al zo een 10 jaar oud is. Het was de eerst schoen van Kop en Staart en je kon hem vanachteren oprollen. Veel klanten beschouwen deze als de klassieker van ons label.

Wat denk je van online shoppen?: “Prima. Je komt snel aan goede informatie over een product. En bovendien: bevalt je een schoen die je al eerder had, dan kun je hem makkelijk nog een keer aanschaffen.”

Motto in het leven?: “Van elke dag een mooie dag maken. Het leven is er, maar het hangt van jezelf af hoe mooi je het kunt maken.”

Wat staat er nog op je to-do list?: “O, héel veel. Wat waarschijnlijk komt doordat ik me wil blijven ontwikkelen. Ik zeg altijd: Stop ik met ontwikkelen, dan ook met werken.”

Wat is je favoriete parfum?: “Acqua di parma, áltijd”

Tot slot, waar komt eigenlijk de naam ‘Kop en Staart’ vandaan?: “Toen ik met dit label begon ontwierp ik onder andere hoeden, tassen, schoenen. Van leer. Zodoende creëerde ik een totaalbeeld; oftewel ‘van kop tot staart’.”

Wil je meer weten over Kop en Staart? Surf dan hier naar haar website/webshop. Of klik hier voor de dichtsbijzijnde winkel.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.