Home > Geen categorie > Expositie hofleveranciers

Expositie hofleveranciers

Maastricht bereidt zich voor op het bezoek van het Nederlands koningspaar, aanstaande zaterdag. Samen met de staatshoofden van Duitsland, België en Luxemburg vieren zij dan het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk de Nederlanden.

Hofleverancier

Het is één van de zes nationale evenementen die plaatsvinden van september 2013 tot september 2015. Het Museum aan het Vrijthof doet ook een duit in het zakje, met een expositie over de tien hofleveranciers die de gemeente Maastricht rijk is.

Alleen ondernemingen die 100 jaar of meer onafgebroken bestaan, kunnen hofleverancier worden. Niet dat ze dan spullen of diensten leveren aan het koninklijk huis. Het is meer een blijk van waardering. Ondernemingen die het predicaat krijgen moeten aan strenge voorwaarden voldoen.

De hofleveranciers wier portretten te zien zijn in het museum zijn: Maison Blanche Dael, Salon Craft, Thiessen Wijnkoopers, Maison Louis B.V., Schefman Schilders, Frissen Pieters Bloemensalon, Hotel Beaumont, Drankenshop Bams, Soons Rolluiken Zonwering en Slagerij Willems. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.