Home > Geen categorie > Europa om de hoek Kijkdagen

Europa om de hoek Kijkdagen

Met Europese geld worden in ons land zeer verschillende projecten uitgevoerd, ook in Limburg. In Nederland wordt dit geld vooral ingezet op innovatie, de versterking van de (regionale) economie en grensoverschrijdende samenwerking. De Europese Commissie en de Nederlandse Overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er in deze projecten gebeurt en dat kan tijdens de “Europa om de hoek Kijkdagen”. In Limburg zijn er twee projecten die de deuren open zetten: FabLab en de Bisschopsmolen, beiden in Maastricht.

Dit project heeft de hoofdprijs gewonnen van deze Kijkdagen, waarbij de deelnemende projecten konden laten weten waar ze trots op zijn. Bij FabLab Maastricht is dit de door hen ontwikkelde, eerste opvouwbare 3D-printer en die is daar ook te zien. Verder wordt er doorlopend een presentatie (filmpje) vertoond van 15 minuten over “digital en personal fabrication”. Er worden demo’s gegeven van een werkende lasersnijder, 3D-printer, 3D-scanner, etc., en ook zijn de producten te zien die hiermee gemaakt kunnen worden. Voor enkele bezoekers zal er de gelegenheid zijn om zelf een product te maken, waarbij kinderen voorrang hebben. 

Fablab is gevestigd op de Herbenusstraat 89 (gebouw Kumulus-West) en is open op vrijdag 9 mei van 9.00-17.00 uur en op zaterdag 10 mei van 13.00-16.00 uur. Het filmpje in deze link laat alvast een voorproefje zien!

De Bisschopsmolen is de oudste draaiende watermolen van Nederland en heeft een eigen ambachtelijke bakkerij. Beiden zijn vrij toegankelijk. De Bisschopsmolen is continu bezig met innovatie in de ruimste zin van het woord. Inspelen op trends en ontwikkelingen, het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en activiteiten, het aanboren van nieuwe markten, het opstarten van samenwerkingsclusters, etc. 
De Bisschopsmolen is gevestigd op de Stenenbrug 3 en is open op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei van 9.30-18.00 uur en op zondag 11 mei van 11.00-17.00 uur.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.