Home > Geen categorie > Eerst vlucht Emirates op Maastricht Aachen Airport

Eerst vlucht Emirates op Maastricht Aachen Airport

Auteur: Jo Cortenraedt

Vanochtend om 7.50 uur landde de eerste Boeing 777 van Emirates SkyCargo op Maastricht Aachen Airport. Dat werd met een klein feestje gevierd door de directie en medewerkers van de Zuid-Limburgse luchthaven. Emirates geldt als de nummer 1 in de wereld van de luchtvracht.

Het moderne en relatief geluidsarme toestel dat uit Dubai kwam, zou van de brandweer ter verwelkoming een waterdouche krijgen, maar de piloten hadden gevraagd daarvan af te zien vanwege de vrieskou. Dan zouden immers de vleugels nadien weer ontdooid moeten worden voor vertrek. De drie brandweerwagens die ‘Beek’ rijk is, beperkten zich nu tot het voeren van blauwe zwaailichten en sirenes.

De komst van de maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten is symbolisch voor de groei die Maastricht Aachen Airport de laatste maanden doormaakt. De belangstelling onder maatschappijen voor het uitvoeren van vrachtvluchten is aanzienlijk gestegen en zo zijn er nu regelmatige vluchten naar onder meer Turkije, Jordanië, Saoedi-Arabië, Azerbeidzjan en vanaf vandaag ook de Verenigde Arabische Emiraten.  Voorlopig zal Emirates drie keer per week naar Maastricht vliegen, de verwachting is dat dit op termijn dagelijks zal worden. De maatschappij vloog eerst naar Schiphol, maar kwam daar in het gedrag door het gebrek aan slots.

Vanaf mei zullen daar de nodige vakantievluchten bij komen van Corendon, die dan vanaf Maastricht naar 17 bestemmingen rond de Middellandse Zee zal uitvoeren. In 2019 staat het openen van een passagierslijndienst op de agenda, voor zakelijk verkeer. Momenteel wordt gekeken welke maatschappij dit gaat doen en naar welke bestemming. Voorwaarde is dat dit een zogeheten internationale hub moet zijn in West-Europa, zodat Maastricht met een overstap bereikbaar moet zijn vanuit de hele wereld.

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu