Home > Geen categorie > Een luxe interieur in een handomdraai

Een luxe interieur in een handomdraai

Het was nog nooit zo druk in de interieur en bouwsector als in 2020 en 2021. Het resultaat van een jaar lang thuis zitten en al je geld sparen (in plaats van uitgeven aan verre reizen en heerlijke etentjes). Grote kans dan ook dat als je het komende jaar nog iets aan je interieur wil doen, je volledig op jezelf aangewezen bent. Maar wees niet getreurd; met deze handige tips restyle je je hele interieur in een handomdraai!

 

DIY

 

Niet alleen de vrijheid om précies te doen wat jij wil, ook een welkom tijdverdrijf voor de avonden in lockdown. Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest; praktisch alle meubelstukken die je op Marktplaats vindt zijn wel op te pimpen. Schuren, laagje grondverf, deurtjes even aandraaien en een likje hippe verf – denk aan de kleur houtskool – eroverheen. Niemand die weet dat je dat televisiemeubel voor nog geen vijf euro op de kop hebt getikt.

 

De zolder op

 

Je hebt meer dan je zelf denkt. En als jij het niet hebt, dan je mama of oma vast wel. Een oude vaas, een oude kandelaar. Je hoeft het maar goed te combineren – met een soortgelijk maar juist hyper modern stukje deco bijvoorbeeld – voor een sfeertje waar je ‘U’ tegen zegt.

 

Stoffen & materialen

 

Stof – aan de muur, op de vloer, op de bank – heeft voordelen voor elk interieur (behalve voor de persoon die moet stofzuigen dan): het verbetert de akoestiek, geeft de ruimte warmte en sfeer en daarmee automatisch ook wat van luxe. Mits je voor een beetje kwaliteit kiest natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan een laagpolig vloerkleed: gegarandeerd een upgrade voor je interieur.

 

Licht

 

Het juiste licht maakt het verschil, en dat kan nogal een dingetje zijn; overdag komt jouw interieur anders over dan ’s avonds en dus heb je ook ander licht nodig om dat beter tot z’n recht te laten komen. Anno 2021 hoeft dat geen probleem meer te zijn: herstelbare lampen vind je tegenwoordig overal, voor elk gewenst budget. Creëer een setting voor elk moment van de dag en de rest gaat van zelf.

 

Liever lekker old school? Kaarsjes zijn nog steeds de ultieme sfeermaker!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.