Home > Geen categorie > Droomstart voor fotografiemuseum aan het Vrijthof

Droomstart voor fotografiemuseum aan het Vrijthof

De transformatie van ‘gewoon’ museum naar fotografiemuseum heeft het Museum aan het Vrijthof in Maastricht geen windeieren gelegd. De nieuwe opzet ging in september 2019 met groot succes van start met een overzichtstentoonstelling van het werk van de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson. Deze expositie, getiteld ‘Homage to Humanity’, is tot dusverre door ruim 20.000 mensen bezocht en kan nog tot en met 15 maart worden bezocht, zo laat het museum weten.

Over heel 2019 ontving het museum 40.112 bezoekers. Ter vergelijking: in 2018 telde passeerden 27.285 bezoekers de kassa.

Volgens het museum is het publiek dat komt gevarieerder dan ooit tevoren. Onder anderen studenten, gezinnen en fotografieliefhebbers uit binnen- en buitenland weten de weg naar het museum in toenemende mate te vinden. 85 procent van alle bezoekers is afkomstig van buiten de provincie Limburg. ,,De ongekende publicitaire aandacht en de waardering die Museum aan het Vrijthof heeft gekregen voor de transformatie tot fotografiemuseum speelt daarbij zeker een prominente rol”, aldus een woordvoerster.

Erik de Jong, directeur van Museum aan het Vrijthof, is vast van plan de groei verder te continueren. ,,Na Jimmy Nelson staat in 2020 de tentoonstelling ‘Streetlife’ op het programma met straatfotografie van de Amerikaan Jamel Shabazz en de Nederlandse fotograaf Hans Rietveld. Ook de expositie ‘This is My Church’ van Rutger Geerling zal voor de nodige opschudding zorgen. Als nieuw fotografiemuseum in Zuid-Nederland hoop ik dat we mensen nieuwsgierig kunnen blijven maken en hierdoor bezoekers blijven trekken”, aldus De Jong.

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu