Home > Geen categorie > Dom Ruinart 2004 gepresenteerd in Kruisherenhotel

Dom Ruinart 2004 gepresenteerd in Kruisherenhotel

Het statige Kruisherenhotel vormde het perfecte decor voor de Nederlandse introductie van een bijzondere champagne, de Dom Ruinart Blanc de Blancs 2004. Het nieuwe paradepaardje van het oudste en volgens kenners beste champagnehuis ter wereld – gesticht in 1729 –  werd gepresenteerd tijdens het Ruinart White Dinner in de voormalige kerk.

Maar liefst vier Ruinart-champagnes begeleidden de exquise gerechten van executive chef Vincent van Vierzen van het Kruisherenhotel. Met als kroon op het werk de presentatie van de Grand Cru Dom Ruinart 2004, een eerbetoon aan de geestelijk vader van dit grote champagnehuis. Het was geen toeval dat de nieuwe millésimé in de meest Franse stad van Nederland werd gepresenteerd.

“Het Kruisherenhotel voert – net als een aantal andere tophotels –  Ruinart als zijn huischampagne”, wist Malu Knippenberg, brandmanager bij Moët Hennessy Nederland, te vermelden. “Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat wij onze millésimé 2004 hier in dit bijzondere designhotel mogen introduceren.”

Namens de Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants waren Jan-Paul Kroese, directeur Château St. Gerlach, en Joost van der Minne, operations manager Kruisherenhotel, aanwezig. “Ruinart is ook de huischampagne van Château St. Gerlach”, verklapte Jan-Paul Kroese. “Wij zijn er trots op dat wij de vintage Dom Ruinart 2004 nu ook mogen voeren in onze hotels.” Vanaf begin juni is de bijzondere vintage ook verkrijgbaar in de betere wijnhandels, zoals Thiessen en Sauter in Maastricht. 

Fotograaf Frits Widdershoven

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu