Home > Geen categorie > Dmitri Liss dirigent philharmonie zuidnederland

Dmitri Liss dirigent philharmonie zuidnederland

De Russische dirigent Dmitri Liss is benoemd tot chef-dirigent van de philharmonie zuidnederland. De dirigent tekende een contract van drie jaar.

Liss dirigeerde de philharmonie zuidnederland in januari van dit jaar tijdens een concert met werken van de componist Sjostakovitsj. Dat was de reden om met Liss in gesprek te gaan over het chef-dirigentschap.  

Eerste chef-dirigent

De Rus wordt de eerste chef-dirigent van philharmonie zuidnederland, het orkest dat in 2013 ontstaan is uit een fusie tussen het Limburgs Symfonie Orkest en Het Brabants Orkest. Tot nu speelde de philharmonie met gastdirigenten.

Dmitri Liss studeerde opera- en orkestdirectie aan het conservatorium van Moskou. Sinds 1995 is hij artistiek leider en chef-dirigent van het Philharmonisch Orkest van de Oeral. Ook was hij vier jaar dirigent van het Russisch Nationaal Orkest. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent en dirigeerde hij in Nederland onder andere het Residentie Orkest en het Noord Nederlands Orkest.

Liss wordt wereldwijd geprezen vanwege zijn elegante stijl van dirigeren en zijn artisticiteit. 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu