Home > Geen categorie > Deal Limburgse kranten bijna rond

Deal Limburgse kranten bijna rond

De huidige eigenaar Mecom en Concentra hebben een intentieverklaring op hoofdlijnen getekend over het overnameproces.

De overeenkomst is een eerste stap maar er is de komende maanden nog veel werk te verrichten om te komen tot een akkoord over de transactie. Beide partijen hebben vastgelegd dat zij uiterlijk 1 juli het verkoopproces willen afronden.

Inzet van de onderhandelingen is de Limburg Media Groep (LMG). Naast de beide dagbladen in Nederlands Limburg behoren daartoe de drukkerij Nieuwsdruk Limburg (NDL) en een minderheidsbelang (45%) in de publieke regionale omroep L1. 
Beide partijen hebben vastgelegd dat zij uiterlijk 1 juli het verkoopproces willen afronden. In de intentieverklaring zijn voor beide partijen diverse ontbindende voorwaarden opgenomen.

Als het tot een acquisitie van de Limburgse dagbladen komt, dan betekent dat voor Concentra een versterking van de positie in Nederlands Limburg. Concentra is daar al eigenaar van de commerciële regionale omroep TV Limburg en mede-eigenaar van A & C Media, uitgever van huis-aan-huis bladen.

Eerder liep de overname van de Limburgse kranten nog mis. Directeur Loek Radix van Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad stapte na de mislukking op. De campagne: “Stop de moord op het Limburgse woord” lijkt hiermee zijn vruchten af te werpen. 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.