Home > Geen categorie > De ultieme staycation in je eigen achtertuin

De ultieme staycation in je eigen achtertuin

De zomer van 2020 is de zomer van de staycation. Geen verre reizen, maar alle tijd om je eigen omgeving te (her)ontdekken. En dat hoeft nog niet zo verkeerd te zijn, al die tijd rund um hause biedt de mogelijkheid om klusjes te doen die al jaren blijven liggen én om echt te genieten van wat je eigen stekkie. Met deze tips tover je je tuin of balkon om tot Tuinesië of Balkonia, voor dat échte vakantie gevoel!

Groene vingers

Tuin, balkon, keuken, badkamer; eigenlijk is iedere plek in huis gezelliger met wat vers groen. Denk aan bloemen of planten, misschien zelfs een druivenrank. Of je eigen kruidentuintje. Dat laatste klinkt als iets heel ingewikkelds en tijdrovends, maar dat valt dus eigenlijk wel mee, in tegenstelling: het heeft wel iets rustgevends. Tevens leuk aan je eigen kruiden- of moestuintje is dat je je eigen gekweekte groen vervolgens kunt verwerken in je zomerse lunch, maaltijd of cocktail!

Pallets

Time to kill? Maak je eigen tuinmeubilair! Dat klinkt heel moeilijk maar heel eerlijk; het kan heel makkelijk zijn. Met zes pallets en wat schroeven maak je binnen een handomdraai een heerlijke lounge set – deze behoeft uiteraard wel nog wat aankleding, in de vorm van grote kussens. Voorzie nog een pallet van een glazen plaat en een paar wieltjes aan de onderkant, en je hebt een bijpassend koffie (cocktail) tafeltje! Zo’n eigen loungeset maken is leuk tijdverdrijf, hoeft niet duur te zijn én geeft je tuin die echte beachclub-vibe. Hoef je niet eens voor naar Ibiza!

LED it shine

Als de avond valt maak je er met de juiste verlichting binnen een handomdraai een échte zwoele zomeravond van. Kaarsjes, priksnoertjes of een dimbaar led verlichtingspaneel. Die laatste is een paneel dat vooral bekend is van kantoorruimtes maar met de juiste instellingen eigenlijk in iedere ruimte de juiste sfeer kan maken. Vooral als je in combinatie met de panelen kunt spelen met water of leuke patronen (bijvoorbeeld in je schutting).

Details

Maak je zomerse tuin tafereeltje af met leuke decoratie. Laat je inspireren door de kringloopwinkel voor een budget-proof vakantie in eigen achtertuin of kies voor het aanbod van gerenommeerde woonwinkels. Franjels, lampjes, kussens en dekens. Maak het zo bont als je zelf wil. Even de ogen dicht en je bent op Ibiza!

Douchen

Meer zomers dan dit krijg je het niet; buiten douchen. En dat hoeft ook écht niet moeilijk te zijn, bij de doorsnee campingwinkel koop je al voor een paar tientjes een buitendouche. Installeer ‘m uit het zicht, eventueel afgeschermd met riet en geniet!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu