Home > Geen categorie > De SoDelicious ervaring thuis

De SoDelicious ervaring thuis

Vraag: SoDelicious, wat is dat nu eigenlijk?

Antwoord: Heel veel!

Nadat ik afgelopen zomer al mocht kennismaken met het restaurant van SoDelicious, mag ik vandaag een ander stukje van de veelzijdige formule van deze Maastrichtse zaak ervaren, namelijk de traiteurswinkel. SoDelicious heette vorig jaar rond deze tijd nog Bread&Delicious. Achter deze naam ging een bakkerij, een bakkerswinkel en een lunchroom verscholen. Het team van Bread & Delicious had altijd de droom om uit te breiden, maar dat moest dan wel heel dicht bij de bakkerij aan de Stationsstraat. In het voorjaar van 2019 deed die gelegenheid zich voor, nog wel bij de buren. Bread&Delicious breidde uit – zowel qua vierkante meters als wat betreft de bedrijfsvoering – het interieur werd flink onder handen genomen én de zaak kreeg een nieuwe naam. Op 10 mei opende de deuren van SoDelicious officieel.

Winkel
Het is zaterdagmiddag als ik thuis de hoek om wandel en mijn weg naar SoDelicious vind. In het restaurantgedeelte is het gezellig druk, het spitsuur in de winkel heb ik nét weten te ontwijken. De grote glazen vitrines aan weerszijden van de ruimte zijn gevuld met huisgemaakte en ambachtelijke lekkernijen. Dat zie en ruik je – en later vandaag zal ik het ook proeven. Aan de linkerkant liggen de hartige waren: onder meer quiches, worst, salades, olijfjes, smeersels en kleine tapas. Rechts ligt brood en banket.

De keuze is reuze en verandert met grote regelmaat. Een walhalla voor bourgondiërs en andere levensgenieters. Hoewel het eigenlijk de bedoeling is dat je hier als bezoeker lekker op je gemak komt uitzoeken waar je die dag zin in hebt, hoef ik vandaag zelf gelukkig geen keuzes te maken. Het team van SoDelicious heeft een verrassingsbox voor mij klaargezet. Die neem ik mee naar huis en zal ik vanavond, samen met vriendinnen, meester maken.

Traiteur
Sinds de verbouwing en heropening van SoDelicious, is de formule van de zaak uitgebreid met een restaurant – waar van ontbijt tot borrel geserveerd wordt – en twee terrassen. Ook de traiteurswinkel is een nieuw onderdeel. Combineer dit met brood en banket en je hebt eigenlijk alles onder één dak voor een geslaagd culinair intermezzo voor elk moment van de dag. Het idee van de traiteurswinkel is dat hier een selectie van de lekkernijen op de menukaart van het restaurant, te koop is om mee naar huis te nemen. Ook staan hier kant en klare maaltijden – wel helemaal vers natuurlijk – voor vijf euro per stuk op ‘het menu’.

SoDelicious thuis
Thuis begint het feest. In de verrassingsbox vinden we drie verschillende quiches, versgesneden vlees en vis, salades en tapenades, fetakaas en heel veel brood (uiteraard). We schuiven aan tafel en genieten totdat bijna alles op is. Voor een keer geen hoge hakken of chique outfit, maar gezellig met de meiden picknicken in de woonkamer. Het beste van twee werelden.

Om het feestmaal af te sluiten zit er nog een taart in de verrassingsbox. De citroen-merengue, mijn SoDelicious-favoriet. Het snijden van dit oogstrelend taartje is altijd een crime, maar dat mag de pret niet drukken. In tegenstelling tot de box gaat de taart niet helemaal op – hier geniet ik nog een paar dagen later van!

SoDelicious is zes dagen per week geopend, de winkel van 08:00 tot 18:00, het restaurant van 08:00 tot 22:00 (de keuken tot 21:30). Maandag is de sluitingsdag.

Stationsstraat 21-23 Maastricht – www.sodelicious.nl

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu