Home > Geen categorie > De Smart service campus in Heerlen

De Smart service campus in Heerlen

Ondertekening

Er is een eerste stap gezet voor een zogeheten smart services campus in Heerlen. Op deze internationale campus is ruimte voor onderwijs, onderzoek en ondernemingen gericht op slimme dienstverlening die gebruik maakt van digitalisering en mobiele apparatuur.

Daarmee willen Universiteit Maastricht, Provincie Limburg en APG de aanwezigheid van innovatie en talent op het gebied van financiële, administratieve en informatieve dienstverlening in de regio vergroten. Smart services zijn volgens hen toekomstbestendig omdat ze beter gebruik maken van (digitale) informatiebronnen.

De partijen hopen een groot aantal nieuwe arbeidsplaatsen te genereren, nieuwe bedrijven naar de regio te trekken en start-ups en spin-offs te stimuleren met de nieuwe campus. Daarbij is het de bedoeling dat op de campus nieuwe opleidingen tot stand komen, en dat mensen er om- en bijgeschoold kunnen worden, gericht op smartservices. Verder wordt er gewerkt aan een expertise- en innovatiecentrum waarin wetenschap en bedrijven samenkomen.

Vooralsnog is er alleen een intentieverklaring getekend. Dit betekend dat er nog niets vast staat. Er is al veel voorwerk gedaan door het Smart Services Hub in Heerlen, maar de plannen voor de campus moeten eerst concreet worden uitgewerkt. De partijen hopen ze nog dit jaar aan te bieden aan het Limburgs parlement.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.