Home > Geen categorie > De parasol die past in jouw achtertuin

De parasol die past in jouw achtertuin

De parasol werd ooit in het leven geroepen als beschermen tegen de zon. Vandaar ook de naam; para = tegen, sol = zon. En met bescherming tegen de zon bedoelen we de UV-straling en warmte op de warmste dagen van het jaar. Anno 2020 heeft de parasol – net als de paraplu of de zonnebril – niet louter een beschermende functie; design is al bijna net zo belangrijk.

Het uitzoeken van een parasol doe je niet zomaar even. Zeker niet sinds er zo veel keuze en aanbod is. Deze drie type parasols zijn hip

Zweefparasol

De zweefparasol is hip en happening. Iedereen heeft er een en iedereen wil er een. Waarom? Simpel; deze luxe parasol zweeft als een soort hanglamp boven jouw diner- of loungeset. Geen gerotzooi met de stok die precies daar moet staan waar je tafel staat en de bijhorende gaten in je tafel/tafelkleed. Daarbij kun je een zweefparasol makkelijk – zonder de hele parasol te moeten verplaatsen – 360 graden rondom haar voet draaien. Als de zon draait, draait jouw zweefparasol mee!

Stokparasol

Oud en vertrouwd: de stokparasol. Dit type parasol heeft – in tegenstelling tot de zweefparasol – wel een stok in het midden. Iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van tafeltjes of tafelkleden. Hierdoor is de parasol ook direct iets minder flexibel wanneer de stand van de zon veranderd, je kunt het niet op ieder gewenst standje positioneren.

Het gemak waarmee een stokparasol kan worden opgeborgen is een van de grote voordelen van dit type parasol. Voet, stok en parasol kunnen makkelijk gedemonteerd worde. Die berg je dus binnen een handomdraai op als je hem niet gebruikt!

Muurparasol

Een muurparasol lijkt qua functionaliteit ietsje op de zweefparasol; het parasol gedeelte zweeft aan een van de zijden van het frame. De muurparasol is als het ware een zweefparasol voor beperkte ruimtes zoals een balkon of terras. Het frame wordt daarbij bevestigd aan een van de muren. Door de kantelen kan ook dit type parasol je van elke hoek beschermen tegen de zon.

Bescherming

Welke parasol je ook kiest; bescherming is key. Een parasol krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Het is daarom van groot belang om een goede hoes aan te schaffen en deze ook iedere avond te gebruiken. Ook een parasolvoet is belangrijk; met de juiste parasolvoet is jouw parasol bestand tegen windhozen en andere extreme weersomstandigheden.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.