Home > Geen categorie > De gemeente Echt-Susteren start met nieuw winkelcentrum

De gemeente Echt-Susteren start met nieuw winkelcentrum

Centrumplan Susteren

 

De gemeente Echt-Susteren start na bijna twintig jaar met de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum in hartje Susteren.

De gemeente kwam al die tijd niet tot overeenstemming met de eigenaren van een groot deel van de panden die moeten worden gesloopt. Die panden staan al lang leeg.

Dinsdag was er een doorbraak, toen de eigenaar van de houthandel zijn winkel, woonhuis en achterliggende loods aan de gemeente verkocht. Daardoor kan de plaatselijke supermarkt uitbreiden. Deze uitbreiding start volgens planning begin 2015.

Ook met de eigenaar van een aantal andere panden is bijna overeenkomst. Die wil wel dat de gemeente een aantal eisen inwilligt. Zo moeten er 150 parkeerplaatsen komen en niet een maar twee supermarkten.

De eigenaar van de panden, Gerard Peters, zegt absoluut geen concessies te willen doen, omdat Susteren anders niet kan concurreren met buurgemeenten Maaseik en Tudderen over de grens.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!