Home > Geen categorie > De drie grootste voordelen van een auto leasen

De drie grootste voordelen van een auto leasen

Een auto kopen is tegenwoordig niet meer de enige optie wanneer je over een auto wil beschikken. Steeds meer Nederlanders kiezen voor private lease. En dat is helemaal niet gek, want je hebt er geen cent spaargeld voor nodig. Maar hoe weet je of het écht wat voor jou is? En wat maakt een leaseauto voordeliger dan een koopauto? We zetten de 3 grootste voordelen van een auto leasen voor je op een rij.

Voordeel 1: nooit meer financiële verrassingen

Kies je voor een auto leasen, weet je altijd hoe het kostenplaatje eruit gaat zien. De kosten voor je leaseauto zijn namelijk elke maand hetzelfde. Eén vast leasebedrag, all-in. Dat wil zeggen: inclusief controles, keuringen, onderhoud, reparaties en pechhulp is. Deze kosten worden dus altijd gedekt door de leasemaatschappij. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

 

Het enige wat je zelf moet betalen zijn de kosten voor de brandstof. En als je schade veroorzaakt aan de auto, dan betaal je daar meestal een eigen bijdrage voor. Lekker overzichtelijk dus!

Voordeel 2: je rijdt veiliger

Als je met een beperkt budget te maken hebt en een auto wil kopen, dan moet je wel een tweedehands model overwegen. Als je geen jonge occasion kunt kopen, dan lever je daarmee vaak in op veiligheid. De wat oudere auto’s beschikken meestal namelijk niet over de nieuwste technische snufjes waarmee je extra veilig onderweg bent.

 

Met een leaseauto heb je dat wél. Dat komt doordat de meeste private leaseauto’s vaak niet ouder dan 3 jaar zijn. Hierdoor ben je automatisch zeker van een auto die in goede staat verkeert. Veel modellen zijn dan bijvoorbeeld ook voorzien van speciale veiligheidstoepassingen. Denk aan rijhulpsystemen, een automatisch remsysteem, parkeerhulp, rijstrookondersteuning en adaptive cruise control. En dat merk je geheid als je onderweg bent.

Voordeel 3: je hebt altijd vervoer

Mocht er tóch iets misgaan met de private leaseauto, dan kun je erop rekenen dat je weer vliegensvlug onderweg bent. De leasemaatschappij is namelijk verantwoordelijk voor het repareren van de auto. En als dat niet lukt, dan regelt de maatschappij vervangend vervoer voor je. Met andere woorden: bij autopech hoef je nooit meer urenlang achter de vangrail te wachten. Ook hoef je dan de bus of trein niet te pakken om een periode zonder je auto te overbruggen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.