Home > Geen categorie > De beste planten voor in huis

De beste planten voor in huis

Een interieur hoort te passen bij je smaak en persoonlijkheid. Niet alleen qua spullen, anno 2021 meer en meer ook op het gebied van planten. Want een beetje groen mag niet meer ontbreken in je interieur. Maar welke kamerplant kies je dan? En hoe doe je dat als je, net als Eefje, geen groene vingers hebt?

Met kamerplanten kun je alle kanten op

Heb je een voorkeur op het gebied van kamerplanten of laat je je graag verrassen? Er zijn veel exotische varianten, zoals de Kentia Palm en Areca Palm. Maar je kunt ook voor degelijk en bekend gaan, bijvoorbeeld met de Monstera, de welbekende gatenplant. Het gaat erom wat het beste in jouw interieur past en waar je zelf blij van wordt. Dat kan ook van bijvoorbeeld de Aloë Vera, Vrouwentong of Sansevieria. Het grote voordeel van deze plantensoorten is dat ze eenvoudig te verzorgen zijn. Ideaal iedereen die niets snappen van planten (onderhouden).

Je kunt ook kiezen voor planten die bloeiende bloemen hebben of juist voor planten die het hele jaar groen blijven. Misschien heb je hier wel een idee over als je eens naar de kleur van je interieur kijkt. Zelfs cactussen zijn prima kamerplanten en kunnen bovendien vrijwel in elke situatie overleven.

De hoogte in

Als het gaat om planten in je interieur hoef je echt niet alleen maar naar mogelijke plekken op de grond of op een tafel te kijken. Je kunt namelijk ook de hoogte in. Hangplanten zijn helemaal hip en bovendien verrassend veelzijdig. Alles wordt ineens veel ruimtelijker in je interieur, omdat er ook kleur te vinden is op hogere plekken.

Verzorgen

Oké, eerlijk is eerlijk: de verzorging van kamerplanten is wel maatwerk. Gelukkig zit er bij die planten vaak een beschrijving met tips voor de verzorging. Geef je plant bijvoorbeeld regelmatig water (best regenwater) zodat de kluit niet uitdroogt, maar doe dat wel met beleid; je wil niet dat je nieuwe kamerplant verdrinkt. Regenwater is het beste voor ze, eenmaal per week zo’n beetje. Wist je trouwens ook dat de eerste potgrond zo’n zes weken voedingsstoffen geeft aan de plant?

Het is even een dingetje, voor planten zorgen. Maar let wel; des te beter jij voor je planten zorgt, des te beter zij voor jou zorgen. Want los van het feit dat groen in huis zorgt voor minder stress én een verbeterde gemoedstoestand, bestaat er ook zoiets als luchtzuiverende kamerplanten. Dat zijn kamerplanten die meer zuurstof geven, waardoor jij je thuis al snel fitter voelt.

Kies daarom een groen interieur dat bij je past en je wint er veel mee. Have fun!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.