Home > Geen categorie > Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois

Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois

Afgelopen weekend heeft het tiende kapittel, het gala van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois, plaatsgevonden. Op kasteel Hoensbroek werden wijnboeren, confréres en – soeurs, samen met gasten en eregenodigden ontvangen. Ze genoten van een heerlijk diner, gelardeerd met 9 wijnen uit de beide Limburgen.  De Confrérie heeft tot doel de wijnboeren bij te staan in de kwaliteitsverbetering en de promotie van de Limburgse wijn. Op die manier kan men van mijn- naar wijnstreek evolueren en de wijn als toeristisch wapen inzetten in de regio.

Tien jaar geleden scoorde de Limburgse wijn nog maar 59 procent, intussen is het gemiddelde gestegen naar 75 procent en weten de wijnen een weg te vinden naar internationale beurzen, waar ze tal van prijzen wegkapen. Momenteel zijn er een 300 restaurants waar Limburgse wijn op de wijnkaart prijkt. De Confrérie gaat na tien jaar een nieuwe koers varen. Er komen drie strategische pijlers: wijnboeren, consument (restaurants en verkoop) en de media. De Confrérie introniseerde 4 nieuwe vignerons. Momenteel maakt 92 procent van de wijnbouwers in de beide Limburgen deel uit van de Confrérie. Voor de wijnkeuring werden 68 wijnen ingezonden. Daarvan kregen er 52 het kwaliteitszegel voor 70 procent of meer. Apostelhoeve werd de wijnboer van dit jaar. Clos d’Opleeuw kreeg de titel van beste witte wijnkeuring, Hoeve Nekum kreeg de beste rode wijnkeuring en Schorpion Brut 2008 was goed voor de beste mousserende wijn van dit jaar. Chevalier d’ Honneur werd burgemeester Jos Som van Kerkrade.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.