Home > Geen categorie > City Polo Maastricht snel volwassen

City Polo Maastricht snel volwassen

Gestart in een moeilijke economische tijd en nu bij het tweede jaar (22-24 maart)  al meteen een groei in het aantal sponsoren en deelnemers. Het evenement City Polo Maastricht heeft de wind kennelijk mee. De organisatie mikt op de lange termijn voor een evenement dat bewust meelift op de kunstbeurs TEFAF.

De aanloop naar het winterpolo-evenement, midden in Maastricht op het Vrijthof, was niet eenvoudig voor de zes ondernemers die het idee hadden opgevat onder leiding van vastgoed-ondernemer Ben Vos. De eerste editie zou in 2012 worden gehouden, maar die kwam niet op tijd rond. In 2013 volgde onder tijdsdruk dan toch de aftrap. Ondanks de onverwachte vrieskou was het evenement vooral een succes bij het zakenleven. De basis was gelegd.

En voor de editie 2014 had de organisatie de sponsoring al ruim van tevoren rond, een situatie die maar weinig evenementen in deze tijd herkennen. Aan de tweede editie van City Polo Maastricht zullen 6 Internationale Polo Teams, met meer dan 45 polopaarden deelnemen. Polospelers uit Argentinië, Engeland, Nieuw Zeeland, Duitsland, België en Nederland starten op het Vrijthof, waar een flink pak zand ervoor moet zorgen dat de paarden normaal in galop kunnen gaan. Smaakmakers zijn onder meer Chris Hyde uit Engeland, Aki van Andel uit Nederland, Michael Reading uit België en Robert Watson uit Nieuw Zeeland. Het gaat om het zogeheten Arena-polo, dat gespeeld wordt op een relatief klein veld. In de beroemde Zwitserse wintersportplaats St. Moritz wordt deze variant zelfs op sneeuw toegepast.

„Maar midden in een historische stad is internationaal uniek, daarom zijn de topteams ook geïnteresseerd”, zegt Ben Vos namens de organisatie. „En we spelen bewust in op TEFAF. Het publiek dat dan naar Maastricht komt, is deels dezelfde doelgroep. We zijn bewust in het laatste weekeinde van de kunstbeurs gaan zitten, dan is er nog ruimte – ook in de hotels – voor zo’n exclusief evenement als extra aantrekkingskracht voor de stad.”

Met sponsoren als Leon Martens (met onder meer het merk Rolex), Q-Park, Ricoh, ING en Medireva heeft City Polo Maastricht een aantal stevige partners die geloven in de uitstraling van dit evenement. Q-Park heeft zelfs de aparte ontvangst op ’t Preuvenemint beëindigd en participeert nu in dit polo-evenement, nog wel op hetzelfde plein. 

De medewerking van Q-Park biedt voor de organisatie extra voordelen want de wedstrijdpaarden kunnen gedurende die dagen worden ondergebracht in een gedeelte van de parkeergarage pal onder het speelveld.  Extra pk’s dus in de Q-Park-garage onder het Vrijthof.  

De wedstrijden zijn voor het publiek langs de piste gratis toegankelijk. Voor het VIP-paviljoen  geldt dat de bezoekers hiervoor uitgenodigd moeten worden door sponsoren. Ook kunnen er pakketten gekocht worden voor groepen vanaf 4 personen. Deze zijn online te verkrijgen via  www.citypolomaastricht.nl 

Programma vrijdag 21 maart 2014

17.30 uur          Polo Paarden en spelers lopen door de stad richting Vrijthof
18.45 uur          Officiële opening City Polo Maastricht 2013 door Onno Hoes
19.00 uur          aanvang wedstrijden

Programma zaterdag 22 maart 2014

 17.30 uur         ontvangst gasten op het Vrijthof
19.00 uur          aanvang wedstrijden

Programma Zondag 23 maart 2014

15.00 uur          aanvang wedstrijden
17.30 uur          finale City Polo Maastricht 2014
18.45 uur          prijsuitreiking

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.