Home > Geen categorie > Château Palmer

Château Palmer

La Source 2014 085

Het beroemde huis Château Palmer in de Bordeaux, meer bepaald Margaux, zette een aantal prachtige jaargangen rood op tafel van sterrenrestaurant La Source in La Butte aux Bois in Lanaken. We gingen zelfs terug tot 1985 met een nog altijd krachtige, frisse wijn. Terwijl er ook de witte wijn van het huis werd geschonken, een zeldzaamheid omdat er dermate weinig van geproduceerd wordt, dat deze niet buiten het kasteel te koop wordt aangeboden. De Belgische importeur Vinifera had dat klaargespeeld.

Christopher Myers van Château Palmer gaf aan dat dit gedenkwaardige wijnhuis net als de andere grote namen in de Bordeaux nu de wereldmarkt opnieuw aan het verkennen zijn, nu de Chinese regering het importeren van dure wijnen lastiger heeft gemaakt. Dat geeft voor de Europese liefhebbers hoop, want door de vraag uit China waren de prijzen voor de echte toppers uit de Bordeaux volledig uit het lood geraakt.

De wijnen van Château Palmer in combinatie met de gerechten van chef Ralf Berendsen waren in ieder geval een perfecte combinatie. 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu