Home > Geen categorie > Chasse Patate 2023 doneert 30.000 euro aan goede doelen

Chasse Patate 2023 doneert 30.000 euro aan goede doelen

Al fietsend door de Zuid-Limburgse heuvels geld verzamelen voor diverse, Limburgse goede doelen. Dat was ook gisteren, tijdens het eerste lustrum, wederom de gedachte achter de wielerwedstrijd Chasse Patate. Vertegenwoordigers van 21 bedrijven – ze verzamelden zich ‘s ochtends bij Kasteel Vaeshartelt in Maastricht – fietsten in totaal 30.000 bij elkaar.

De goede doelen mochten zelf op de diverse ‘culinaire tussenstops’ een cheque ter waarde van 7.500 euro in ontvangst nemen. Bij de eerste halte – de vliegtuighangar van het Vista Collega bij Maastricht Aachen Airport – kreeg bobteam Djolo Sleighs een cheque overhandigd.

Nog nooit in de Nederlandse geschiedenis won een damesteam een medaille in de bobsleecompetitie op de Olympische Winterspelen. Daar moet verandering in komen, volgens bobteam DjoloSleighs, dat bestaat uit pilote Loren Djolo en de remsters Jaybre Wau en Eline Boonstra

Tijdens de middagpauze, bij Kasteel Altenbroek, net over de Belgische grens in de Voerstreek, was het de beurt aan Limburg Cycling. Dit wielerplatform van de Provincie Limburg versterkt de wielersport in de regio door financiële, promotionele en facilitaire ondersteuning van wielerevenementen, talentontwikkeling en breedtesportactiviteiten. De bijdrage van Chasse Patate wordt ingezet om ten minste Limburgse jeugdwedstrijden financieel te ondersteunen

Voordat de honderd wielrenners en de vijftig gasten die zich per bus verplaatsten terug mochten naar de startlocatie, volgde er nog een laatste stop plaats bij Sauter Wijnen in Cadier en Keer. Hier nam Age@Minds Fonds een cheque in ontvangst. Dit onderzoeksproject richt zich op het in kaart brengen van de fitheid van ouderen en onderzoekt met een bewegingsprogramma of de vitaliteit en het psychisch welzijn van de doelgroep verbeterd kunnen worden.

Tot slot werd een cheque uitgereikt aan Noah Mbuyamaba. Hij werd de zomer van 2017 vijf dagen aan zijn lot overgelaten na een verkeersongeluk in Indonesië. Door nalatig handelen van de artsen viel zijn voetbaldroom in duigen. Het deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs 2024 is zijn nieuwe droom. Inmiddels staat zijn leven in het teken van de kwalificatie voor het verspringen en de 100 meter sprint.

Met al deze mooie bijdragen aan de diverse goede doelen, kon Chasse Patate 2023 terugkijken op een geslaagde editie.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.