Home > Geen categorie > Chapeau Executive Dinner op Kasteel Wittem

Chapeau Executive Dinner op Kasteel Wittem

Auteur: Maarten van Laarhoven

Karel V overnachtte er in het najaar van 1520, toen hij op weg was naar Aken om tot keizer te worden gekroond. En volgens de overlevering maakten ook Willem van Oranje en tsaar Peter de Grote er hun opwachting. Gisteravond was Kasteel Wittem het toneel van een zogeheten Chapeau Executive Dinner, een culinaire netwerkbijeenkomst gericht op het hogere segment van het Limburgse bedrijfsleven. Zo’n twintig ondernemers en vertegenwoordigers van Limburgse bedrijven waren naar Wittem gekomen om in een ontspannen ambiance kennis met elkaar te maken en ervaringen uit te wisselen.

Zij werden hartelijk verwelkomd door het echtpaar Ronald en Silvia de Meij. Zij kochten het kasteel – In de jaren zeventig en tachtig een belangrijke culinaire pleisterplaats met een Michelinster – in 2011 en maakten er weer een bloeiend hotel-restaurant van.

Op het sfeervolle terras van het kasteel genoten de gasten van een driegangenmenu, verzorgd door Sven Nijenhuis, de nieuwe chef-kok van Kasteel Wittem. Deze werkte tot voor kort als souschef onder Ralf Berendsen, de tweesterrenchef van restaurant La Source (La Butte aux Bois) in Lanaken. Deze stond aan het begin van zijn carrière nog een tijdlang in de keuken van Kasteel Wittem. Tussen de gangen door werden de gasten bijgepraat over de ontwikkelingen bij Chapeau.

De Chapeau Executive Dinners vinden een aantal keer per jaar plaats in het kader van de Chapeau Community, een kwalitatief hoogstaand en grensoverschrijdend netwerk, dat exclusief toegankelijk is voor de relaties van Chapeau. Via diverse event-formules die door Chapeau worden georganiseerd, worden nieuwe zakelijke contacten gelegd en bestaande contacten geïntensiveerd. Behalve Chapeau Executive Dinners zijn er Chapeau Connect-dinners, Chapeau Magazine Launches en Chapeau Club Events.

Tijdens elk afzonderlijk event worden, in de typisch aangename sfeer die past bij het goede leven in Limburg NL/BE, worden interessante en kwalitatieve contacten gelegd. De Chapeau Community organiseert meerdere activiteiten per maand, verspreid over zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Voor meer informatie hierover kan contact worden opgenomen via xavier.cortenraedt@chapeaumagazine.com

 

Foto’s: Harry Heuts

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu