Home > Geen categorie > Chapeau Business 23-04

Chapeau Business 23-04

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: SATIJNplus Architecten.

SATIJNplus Architecten is een full service architectenbureau met vijftig jaar ervaring. Het bureau is vooral sterk in het ontwerpen van innovatieve, creatieve en (financieel) haalbare oplossingen voor leegstand en nieuwbouw. Steeds vaker is SATIJNplus betrokken bij projecten over de grens, vooral in België. “Wij Limburgers en Belgen, wij begrijpen elkaar.” 

Grensoverschrijdende samenwerking

Een mooi voorbeeld van een grensoverschrijdend project van SATIJNplus is de herbestemming van Mijnsite Waterschei in Genk. Waterschei – een enorm terrein met bijzondere industriële gebouwen – was een van de zeven mijnen in Belgisch-Limburg. De mijn was in productie van 1924 tot 1987. In het hoofdgebouw worden gemeenschappelijke maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals vergaderaccommodaties, een auditorium, horeca, kinderopvang en fitness bedoeld voor de nieuwe bedrijven die zich gaan vestigen op dit voormalige mijnterrein en de directe omgeving.

“We hebben deze unieke opdracht verworven door samen te werken met een Antwerps architectenbureau”, vertelt Algemeen Directeur Wim Heuts. “Zo’n grensoverschrijdende samenwerking zoeken we steeds vaker op, ook door bijvoorbeeld een Belgische architect te betrekken bij een project hier in Nederland.”

In één uur in Antwerpen

Volgens Wim Heuts is het met name de gemeenschappelijke cultuur die maakt dat Limburgers en Belgen prettig kunnen samenwerken. “We begrijpen elkaar gewoon. Wel merk ik dat Belgen persoonlijk contact prefereren boven een telefoontje of een e-mailtje. Maar ook dat is geen probleem; dan stap ik in de auto en een uur later zit ik in Antwerpen. ‘Even een bakske doen’ zeggen we dan, wat zoveel betekent als even een kop koffie drinken en bijpraten. Ja, naast de cultuur is het ook die centrale ligging van Limburg die het makkelijk maakt om over de grens zaken te doen.”

Bezoek de website van SATIJNplus voor meer informatie: www.satijnplus.nl 

Logo

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.