Home > Geen categorie > Chapeau Business 12-02

Chapeau Business 12-02

Connect Limburg lanceerde onlangs hun nieuwe platform www.limburgcrossborders.com/nl

 

Op dit platform stellen ze o.a. al hun unique crossborder partners in Limburg voor. In samenwerking met Connect Limburg en Aviso Communications produceerde Chapeau al de video’s waarin deze partners zich voorstellen.

De komende weken zullen we in onze rubriek Chapeau Business telkens een partner voorstellen, deze week is dat: Mercedes-Benz Customer Assistance Center.

In het Mercedes-Benz Customer Assistance Center in Maastricht komen dagelijks ruim 7500 contacten met klanten tot stand, afkomstig uit heel de wereld. Iemand die pech heeft en met zijn Mercedes-Benz ergens in Europa langs de kant staat, een potentiële klant die een vraag heeft over een nieuw model, een vrachtwagenchauffeur met panne, een automonteur bij een Mercedes-garage ergens in de wereld die technische ondersteuning nodig heeft… De 750 medewerkers van het Customer Assistance Center weten weg met elke vraag.

 

 

“Voor de Europese markt verzorgen we roadside assistance (hulp bij pech onderweg) en customer service (hulp bij vragen en klachten)”, vertelt Thor Tielemans, General Manager Operations, Support & Business Development. “Dat doen we voor zowel de consumentenmarkt als voor de zakelijke markt. Een andere, belangrijke dienst van ons is ondersteuning bij technische vragen van onze dealers. Een monteur die waar ook ter wereld een vraag heeft over de techniek van een Mercedes-Benz, bijvoorbeeld over het gebruik van diagnose-apparatuur, komt bij ons terecht.”

Aan de grens

In 1998 koos Mercedes-Benz er bewust voor het Customer Assistance Center in Maastricht te vestigen. Thor Tielemans, destijds nog werkzaam op het hoofdkantoor in Stuttgart, kan zich het besluit nog goed herinneren. “Een vestiging in Duitsland was geen optie, maar we zochten wel een plek dicht bij de Duitse grens. Maastricht bleek een fantastische locatie. Het mooie is dat hier inmiddels een echte customer service-cultuur is ontstaan. Alleen al in deze wijk in Maastricht zijn tal van grote, internationale service centers gevestigd. Niet voor niets wordt er vaker gesproken over Customer Service Valley.”

Moedertaal

Het Mercedes-Benz Customer Service Center in Maastricht is een smeltkroes aan nationaliteiten en culturen. “Hier werken zo’n 750 medewerkers, afkomstig uit meer dan 25 verschillende landen”, vervolgt Thor Tielemans. “Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar. Dit moet ook wel, willen we onze klanten helpen in hun moedertaal en aansluiten bij de tijdzone waarin ze leven.”

De Duitstalige markt is enorm belangrijk voor Mercedes. Niet voor niets is een groot aantal medewerkers in Maastricht van Duitse afkomst. “Ongeveer 46% van onze medewerkers is grensganger. Dat is een groot voordeel van onze ligging in een grensregio. Een ander voordeel is dat bij hogescholen en de universiteit hier in Limburg veel internationale jongeren studeren; jonge mensen die de talen spreken en die in hun vrije tijd graag iets bijverdienen. Zij versterken onze Flexwerkerspool.” 

Wilt u meer weten over Mercedes-Benz Customer Assistance Center? Klik dan op het onderstaande plaatje:

 290X140m Content Formfield Files Formcompany 630 B0aee8

 

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu