Home > Geen categorie > Chapeau 143: Een stille Kerst

Chapeau 143: Een stille Kerst

Het lijkt wel of we met z’n allen in retraite gaan de komende feestdagen. Nou ja, eigenlijk zijn we al vanaf maart in retraite, dus die periode van bezinning is al een hele tijd bezig. Dan doen we dat in de zogeheten ‘feestmaand’ nog een keer over. Zonder kerstmarkten, grote en gezellige kerstdiners, eindejaarsborrels, nieuwjaarsfeesten en wat dies meer zij. Het zal wennen zijn.

Wij hebben met deze kersteditie ingespeeld op het heersende gevoel. Alles wat soberder en ingetogener. Met minder mensen op de foto. We proberen de kracht uit de natuur te halen. Om ’s avonds dan toch nog wat sfeer te zoeken. Dat is de kern van de speciale fotoreportage, waarbij we onze fotograaf Hugo Thomassen hebben gevraagd om dat mystieke gevoel weer te geven. Vandaar ook de cover, die minder uitbundig is dan andere jaren, maar wel krachtig van binnenuit. En natuurlijk proberen wij u als lezer toch zoveel mogelijk in kerstsferen te brengen. Zoals met de juwelenspecial, want naar verluidt willen veel mensen zichzelf en hun dierbaren juist nu wat extra verwennen. Met mooie halskettingen en armbanden schijnt dat heel goed te lukken.

Het grote interview in de serie Ziel en Zaligheid is met David Jongen, voor wie dit jaar extra pittig was. Zelf liep hij een coronabesmetting op, wat in zijn rol als bestuursvoorzitter van het Zuyderland-ziekenhuis niet echt gelegen kwam.

We vergeten de inwendige mens ook nu niet met onder meer een bezoek aan Château Wittem. En we maken nader kennis met chef-kok Jeroen van Gansewinkel van Damianz. Onze wijnschrijver Erik Sauter ging op bezoek bij het jubilerende en prijswinnende wijndomein de Apostelhoeve. Hotelier Camille Oostwegel vertelt over zijn eerste jaar als eigenaar / algemeen directeur. Een vuurdoop die hij zich anders had voorgesteld.

We wilden graag een heuse kersttafel laten decoreren en kwamen uit bij Piet Stockmans in Genk. Die ontwerpt namelijk servies voor topzaken in de wereld. Het resultaat: een prachtige driesterrentafel, zij het nog zonder gerechten.

Toch ook weer aandacht aan kunst- en cultuur, ook al ligt die sector nog grotendeels plat. De expositie over de Maas in het Limburgs Museum komt voorbij, evenals het afgelopen Zomer-festival in Voerendaal. En we hebben een gesprek met zanger Frank Boeijen over wat hem drijft in al die jaren en zijn band met Maastricht.

Sander Kleikers ging op bezoek bij congresorganisator Niels Klinkhamer. Voor hem natuurlijk eveneens een merkwaardig jaar. En we hebben extra warm interieur uitgezocht voor onze woonreportage, want daar hebben we juist nu wel behoefte aan.

We hopen vurig dat we met de volgende Chapeau-editie, aan het einde van de winterperiode, kunnen stralen van optimisme om het leven weer zo normaal mogelijk te kunnen oppakken. Maar eerst wens ik u namens het hele Chapeau-team toch heel aangename feestdagen, zij het ‘en petit comité’. Die komen we ook nog wel door, er gloort immers hoop.

Word CHAPEAU Club Member

Dit jaar mét jubileumkorting voor slechts 25 euro per jaar!

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.