Home > Geen categorie > Carmen heeft de broek aan

Carmen heeft de broek aan

Het kon zo een voorbeeld uit onze samenleving zijn: De (opera)vrouw die sterk en succesvol is, maar ook hysterisch en eigenwijs, en daarmee alle aandacht naar zich toetrekt. En de (opera)man dan? Hij is een lafaard. Weet zich slecht te handhaven naast deze vrouw, bezwijkt onder de liefde of laat zijn vader op het meest cruciale moment de beslissing nemen.

Opera Zuid brengt tijdens haar nieuwe seizoen 2013/2014 een reeks operatheaters waarin deze rolverdeling tussen man en vrouw als een rode draad loopt. Zo zien we de bekende stukken, in een vernieuwde, jongere en actuelere uitvoering.

De eerste opera uit de serie is Carmen, van Georges Bizet. Zal de première op vrijdag 15 november 2013 nóg schokkender zijn dan die van toentertijd, op 3 maart 1875? Wie weet. Regisseurs Leopold Witte en Geert Lageveen laten het beroemde verhaal over liefde en jaloezie in een geheel andere periode afspelen: de jaren zestig! In plaats van zigeuners zien we hippies, een Carmen die baas in eigen buik is, horen we de kreet “Make love not war!” en is er een ongebreidelde zucht naar vrijheid. 

We wisten al dat Opera Zuid via haar programma, mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Theaterfonds, jong (Nederlands) operatalent een kans wil bieden. Nu, met dit thema, hoopt het nog meer jongeren te trekken, maar dan ook in het publiek. De heer Verlinde: “Door een bekende titel als Carmen te koppelen aan veel nieuw creatief en uitvoerend talent heeft Opera Zuid een sleutel in handen om naast het bekende operapubliek ook een nieuwe doelgroep aan te spreken. Jonge talenten vormen een voorbeeld voor leeftijdgenoten en vervullen de rol van ambassadeur.”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.