Home > Geen categorie > Bouchon d’en Façe

Bouchon d’en Façe

Auteur: Yael Hass

Als God in Frankrijk bij Bouchon d’en Façe

 
Een Franse Chanson klinkt uit de luidsprekers terwijl er rode wijn wordt ingeschonken. Gasten praten bij over het dagelijks leven en genieten van authentieke Franse gerechten. Als de borden leeg zijn en de gesprekken ten einde, verrassen de gastheren hun gasten met een dessert van Franse kazen, dat wordt rondgereden op een authentieke kaaswagen. Dit is de droom van gastheer Yves Mullenders en chefkok Gyan Vliegen, die 2 oktober uitkomt als Bouchon d’en Façe haar deuren opent.

Het duo bedacht een Frans concept met traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs. Bouchon d’en Façe is een kruising tussen een bistro, een taverne en gastronomie, waar geestigheid en durf voorop staan. Typerend aan een originele bouchon is de persoonlijke band die het personeel creëert met zijn gasten. “We gaan een stap verder dan gastvrijheid”, vertelt Mullenders. Jong en oud is welkom voor lunch, diner of om te borrelen. Een Franse wijn wordt geserveerd met charcuterie, die vers wordt gesneden met de snijmachine die op de bar staat. De ongedwongen Franse sfeer wordt doorgevoerd van de menukaart tot in het interieur.
Product designer Françoise Oostwegel is verantwoordelijk voor de aankleding van de zaak. Ze struinden allerlei antiekmarkten af, op zoek naar originele meubels en accessoires die in het plaatje pasten. Het resultaat is een plek waar gasten zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van traditionele gerechten uit de Franse keuken.
 
Op het menu staat onder andere bouillabaisse, steak tartare, escargots en steak bearnaise. Chefkok Vliegen maakt het allemaal met liefde klaar. “Ik ben elke minuut van de dag met eten bezig”, vertelt Vliegen enthousiast. Zijn passie voor eten kreeg hij van zijn ouders mee.
Nadat hij afstudeerde aan de Hotelschool in Maastricht, deed hij werkervaring op in een aantal Maastrichtse keukens, waaronder café Lure. Daar ontmoetten de twee gastheren elkaar. Als eigenaar van café Lure, deed Mullenders ook al heel wat horeca ervaring op. Zijn kennis en enthousiasme stopt hij graag in de nieuwe bouchon, waar hij zijn gasten verwend. Mullenders: ‘De keuken moet gewoon goed zijn, maar we proberen bovenal een fijne sfeer te creëren waardoor de gasten zich als God in Frankrijk voelen’.
 
Filmpje: http://www.missethoreca.nl/Restaurant/Foto-Video/2014/6/Video-hardloper-van-Bouchon-den-Face-1533910W/

 

Adres: 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.