Home > Geen categorie > Boekhandel Dominicanen

Boekhandel Dominicanen

Auteur: Yael Hass

Boekhandel Dominicanen is gevestigd in de 700 jaar oude eerste gotische kerk in Nederland.  Zeer bijzondere fresco’s op de gewelven o.a. van Johan Vassoens (barok) en een unieke muurschildering over het leven van Thomas van Aquino (ca. 1350) zorgen voor een zeer bijzondere beleving en sfeer in de boekhandel.

De door Merkx en Girod ontwikkelde modern stalen” boekenflat” zorgt voor 200 m2 extra ruimte over 2 verdiepingen en contrasteert door zijn diepe antracieten kleur prachtig met het zachte geel van de mergelsteen waarmee de kerk gebouwd is.

Boekhandel Dominicanen is een brede algemene en wetenschappelijke boekhandel met ca. 40.000 titels in voorraad, zowel nieuw, tweede hands, als antiquarisch. Ook de boeken van André Rieu kunt u in de collectie vinden. Hiernaast is er een brede collectie non Books verkrijgbaar. (André Rieu bierglazen, ansichtkaarten, tijdschriften, brillen, schrijfboekjes etc. ) Op het priesterkoor kunt u genieten van een door echte barista’s gemaakte cappuccino bij Coffeelovers. 

Bijna wekelijks vinden er  culturele activiteiten plaats: lezingen, schrijversbezoeken, exposities , muziek etc. Vaak in samenwerking met Maastrichtse culturele organisaties.

The Guardian benoemde de winkel tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”.

Na de doorstart op 21 maart 2014 met behulp van ruim 600 Crowdfunders heeft Boekhandel Dominicanen de ABN AMRO publiekspijs ‘Beste zelfstandige winkelier 2014/2015 van Limburg gewonnen.

Een hecht team van 14 boekverkopers staat 7 dagen (in totaal 61 uur)  in de week voor u klaar en  is via de webshop www.boekhandeldominicanen.nl 24 uur per dag tot uw dienst.

U kunt ook vriend worden van Boekhandel Dominicanen. Stuur voor meer info een mail naar  vriend@boekhandeldominicanen.nl

 

U vindt Boekhandel Dominicanen in de Dominicanerkerkstraat 1 te Maastricht.

T: +31 (0)43 4100 010 |   www.boekhandeldominicanen.nl  |  info@boekhandeldominicanen.nl

www.facebook.com/boekhandeldominicanen

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu