Home > Geen categorie > Black Label Hotels breidt opnieuw uit

Black Label Hotels breidt opnieuw uit

Auteur: Maarten van Laarhoven

Hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard, gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen, krijgt een nieuwe exploitant. De jonge hotelgroep Black Label Hotels neemt per 1 januari 2020 de zaakvoering over van de huidige exploitant.

De bedrijfsovername gaat gepaard met een forse uitbreiding: het viersterrenhotel in het historische Kloosterkwartier telt op dit moment 48 kamers. Dat aantal groeit in de loop van 2020 tot circa 90. Ook komen er diverse vergader- en evenementenfaciliteiten alsmede een groot, modern restaurant met een hoogwaardige keuken. Over de precieze invulling daarvan wordt op dit moment nog nagedacht. Alle formaliteiten voor de verbouwing – die in augustus of september 2020 klaar moet zijn – zijn inmiddels rond. De overgang van de zaakvoering onder Jean Paul Hameleers naar Black Label Hotels verloopt zeer voorspoedig en professioneel, zegt directeur Martin Hendricks van Black Label Hotels.

Tweede project na DoubleTree by Hilton Sittard
Voor zijn stevig aan de weg timmerende hotelgroep – onder meer eigenaar van het luxueuze Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht en Black Label Hotel Valkenburg – is het het tweede grote Sittardse hotelproject in korte tijd. In mei dit jaar kon de hotelcollectie bekendmaken dat ze – met steun van onder andere de provincie en de gemeente Sittard – het eerste Hilton-hotel buiten de Randstad naar Limburg had gehaald. Het gloednieuwe DoubleTree by Hilton Sittard opent eind 2020 de deuren in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. Ook dit hotel krijgt circa negentig kamers.

Verwachte investering van 20 miljoen euro
Het verzoek van de Belgische investeringsmaatschappij Pantelis Group aan Black Label Hotels om nu ook de zaakvoering van Hotel Merici voor zijn rekening te nemen, is voor de jonge hotelcollectie een buitenkans, zegt directeur Martin Hendricks. ,,We praten hier over een kloostergebouw met charme en allure.  De totale investering door Pantelis Group betreft in het Kloosterkwartier bedraagt om en nabij de 20 miljoen euro.

Rijksmonument uit tweede helft negentiende eeuw
Voor Hendricks is het een grote eer om dit te mogen doen, benadrukt hij. ,,Ik ben zelf geboren en getogen in Sittard en ik woon er nog altijd. Zolang ik me kan herinneren heeft het oostelijke deel dat nu ontwikkeld wordt altijd leeggestaan. Ik ben er trots op dat ik hier als ‘Sittardse jongen’ mede invulling aan mag geven.”

Het gebouw – een rijksmonument dat in zijn huidige vorm dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw – kent een unieke architectuur. ,,In feite is de hele ‘U’ rond de voormalige kapel straks in gebruik als hotel. Dit biedt unieke mogelijkheden.”

Uitbreiding levert 30 tot 40 nieuwe banen op
Onduidelijk is nog of Hotel Merici – net als DoubleTree by Hilton Sittard – de markt opgaat onder een internationaal hotellabel. ,,We voeren op dit moment verkennende gesprekken met diverse internationale collecties. Als het ons lukt om opnieuw een groot hotelmerk voor Sittard te interesseren, is dat goed voor de stad, goed voor de verdere ontwikkeling van de regionale economie en goed voor de werkgelegenheid.”

Als nieuwe exploitant van Hotel Merici levert Black Label Hotels daaraan alvast een bijdrage: de uitbreiding is goed voor 30 tot 40 nieuwe banen. De mensen die er op dit moment al werken blijven gewoon dienst, benadrukt Hendricks. ,,Black Label Hotel neemt alle lopende arbeidscontracten ongewijzigd over.”

_______________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.