Home > Geen categorie > Bilzen maakt zich op voor Dickensland

Bilzen maakt zich op voor Dickensland

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Maastricht staat in de laatste maand bekend vanwege Magisch Maastricht, maar zijn Belgische buurgemeente Bilzen mag er ook wezen als het gaat om wintervertier. Op 14 en 15 december wordt het Demerstadje omgetoverd tot ‘Dickensland’, een circusachtig pretpark in de sfeer van de 19de eeuw. Met theater, zang en dans, uitgevoerd door onder anderen personages uit de boeken van Charles Dickens, baadt heel het stadscentrum in een Victoriaanse sfeer.

Bij deze elfde editie opteert het stadsbestuur voor een circusachtig pretpark uit de tijd van Charles Dickens (1812-1870), waar acteurs, zangers, dansers zorgen voor een ongekende show. De nieuwe opzet zorgt ervoor dat overal iets te beleven valt. Het hoofdpodium op de Markt wordt verplaatst naar de locatie tussen het stadhuis en de St. Mauritiuskerk. De vroegere wandelroute met opening- en slotshow maakt plaats voor drie voorstellingen, die gedurende de avond meermaals worden herhaald.

De organisatie pakt uit met speciale licht- en filmeffecten, die samen met de 150 acteurs, figuranten, muzikanten, dansers en andere vrijwilligers tekenen voor een verrassend geheel. Regisseur Hubert Schoenmaeckers heeft een nieuwe invalshoek gevonden in de boeken van Charles Dickens. Zo behandelt de eerste show de verfilming van ‘Oliver Twist’, die halverwege de jaren ’60 uitgroeide tot één van de grootste Hollywoodproducties. De tweede show bestaat uit een compilatie van een aantal populaire kerstfilms, waaronder The Sound of Music, Annie en My Fair Lady, die in het collectief staan gegrift. Vanzelfsprekend ontbreekt ook het eigenlijke kerstverhaal niet. De optredens zijn los van elkaar te bekijken, zodat niemand is gebonden aan een vaste volgorde. Elk optreden duurt twintig minuten, wat neerkomt op een vol uur spektakel!

Verspreid over het stadscentrum brengen diverse artiesten en attracties de oude circussfeer terug tot leven. Zo verandert het Park Petry in een heus vuurparadijs en heten de bestuurders van Dickensland iedereen welkom op het Deken Paquayplein en wordt het oude stadhuis omgetoverd tot een rariteitenkabinet.

De organisatie rekent op ruim 25.000 bezoekers, al-dan-niet voorzien van bolhoed of hoepelrok.

foto’s: stad Bilzen

_________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu