Home > Geen categorie > Bezoek staatshoofden aan Maastricht live op L1 tv

Bezoek staatshoofden aan Maastricht live op L1 tv

Om 14:00 begint de live-uitzending met Sander Kleikers als presentator. Deze uitzending zal duren tot 17:30 . Tijdens de uitzending zal er aandacht besteed worden aan o.a. de toespraak van Frans Timmermans en het korte bezoek van het koningspaar aan het Preuvenemint. ’s Avonds zal er een uitgebreide samenvatting van de dag te zien zijn om 18:00, 21:00 en 23:00 uur. 

Jo Cortenraedt zal zondag 31 augustus in het programma Limbourgeois (18:05 uur en daarna ieder uur) verslag doen van het bezoek van de staatshoofden aan het provinciehuis.
Op L1.nl zal de hele dag een liveblog te volgen zijn over de festiviteiten in Maastricht in het kader van 200 jaar Koninkrijk.

Op de Markt in Maastricht start de viering met de aankomst van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima. Tevens zullen  Zijne Majesteit Koning Filip en Hare Majesteit Koningin Mathilde van België alsook Hunne Koninklijke Hoogheden Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en de Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland en zijn partner Daniela Schadt hierbij aanwezig zijn.

De vier staatshoofden worden op Markt  getrakteerd op Hello World!, een muziek- en kunstmodespektakel. Artiesten uit Maastricht, Limburg, de rest van Nederland en België werken hieraan mee!
Aansluitend vindt in het Theater aan het Vrijthof het congres Hello World! Reflections on the Netherlands plaats. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans opent het congres en de Duitse Bondspresident Joachim Gauck is de keynote speaker. Tevens zullen de CEO’s Frans van Houten (Philips), Feike Sijbesma (DSM) en Marlies van Wijhe (Van Wijhe Verf) een half uur in debat gaan met zakenrelaties in het buitenland.

Het hoge gezelschap gaat hierna naar het Gouvernement via een kort bezoek aan het Preuvenemint, het jaarlijkse culinaire festijn in Maastricht dat dit jaar in het teken van 200 jaar Koninkrijk staat. Op het Gouvernement aan de Maas worden ze begroet door een delegatie uit de schutterijwereld, de Koninklijke Fanfare St. Caecilia uit Puth en een gezelschap van stadsreuzen. Het bezoek van de vier staatshoofden wordt beëindigd met een diner dat door het provinciaal bestuur aan hen en honderd andere genodigden wordt aangeboden.

 

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.