Home > Geen categorie > Betalen met PreuveneCard op ’t Preuvenemint

Betalen met PreuveneCard op ’t Preuvenemint

De bezoekers van het ’t Preuvenemint, het bekendste, oudste en grootste culinaire festival van Nederland, gaan met ingang van komende editie betalen met een pasje, de PreuveneCard geheten. De PreuveneCard vervangt de PreuveneLap, de speciale munteenheid waar het Maastrichtse eet- en drinkfestijn bekend om staat.

’t Struyskommitee, de organisator van het gastronomische festival, hoopt met de introductie van de PreuveneCard tegemoet te komen aan de wens van veel Preuvenemint-bezoekers, die het steeds opnieuw moeten tellen van PreuvenLappen maar omslachtig vinden.

De PreuveneCard – het pasje is te koop bij de kassa’s – levert ook voordelen op voor de deelnemende restaurateurs. Zij kunnen gemakkelijker afrekenen eenvoudiger en hoeven bovendien niet langer bedacht te zijn op vervalste PreuveneLappen of incomplete boekjes.

Het besluit van het ’t Struyskommitee om de wijze van afrekenen meer in overeenstemming te brengen met de tijd waarin we leven, heeft geen gevolgen voor de ontwerpwedstrijd die ze elk jaar uitzet bij de Maastricht Academy for Media Design and Technology. Op 27 juni worden de winnende ontwerpen voor de nieuwe PreuveneCard bekendgemaakt. Werden er vroeger prijzen uitgereikt voor de meest originele halve en hele lap en de ‘tienlappenlap’, die jaar kiest de jury voor drie versies van de PreuveneCard.

Enige jaren geleden heeft ’t Struyskommitee ook al onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om elektronischte betalen op ’t Preuvenemint. Toen bleek de techniek echter nog niet voldoende betrouwbaar. De 36ste editie van het Preuvenemint wordt gehouden van 24 tot en met 27 augustus.

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.