Home > Geen categorie > Ben Janssens draagt TEFAF-stokje over

Ben Janssens draagt TEFAF-stokje over

De aimabele Brabander Ben Janssens heeft na zeven jaar het voorzitterschap van de kunstbeurs TEFAF Maastricht overgedragen aan de Nederlander Willem van Roijen, die in 2008 voorzitter werd van het stichtingsbestuur van PAN Amsterdam, de kleinere en nationale beurs die door TEFAF georganiseerd wordt.

Normaal gezien zou Ben Janssens de tweede termijn van 4 jaar vol hebben gemaakt en zou hij dan twee termijnen hebben voltooid. Er was hem al verzocht om toch nog na te denken over een derde termijn van 4 jaar, gezien zijn voortreffelijke en vooral diplomatieke kwaliteiten.

Maar een fietsongeluk afgelopen zomer gooide roet in het eten. Ben Janssens bereidde zich voor om deel te nemen aan de Preuvenetour met de kleine TEFAF-fietsploeg, waar hij al enkele malen aan deelgenomen. Maar de complicaties na zijn val waren van dien aard dat het herstel een hele tijd zou vergen. Derhalve kon hij zijn eigen kunstgalerie in Londen niet meer combineren met de drukke taken als voorzitter van TEFAF.  

“Het hield mij al geruime tijd bezig of ik als voorzitter terug zou moeten keren”zo reageert Ben Janssens vanuit Londen. „Ik voelde mij, met de beurs in het vooruitzicht, verplicht om voor mijzelf en een ieder die zich betrokken heeft betoond een keuze te maken.  Gezien het feit dat ik sinds 2007 als voorzitter fungeer, vond ik dat het tijd wordt dat iemand anders met een frisse kijk op de toekomst van TEFAF werd benoemd als voorzitter.”

Maar Janssens blijft wel degelijk een belangrijke rol spelen binnen TEFAF als lid van het dagelijks bestuurd en als voorzitter van de sectie antiquairs. De verwachting is dat Willem van Roijen de lijn van Ben Janssens zal doortrekken, en dat is voor Maastricht gunstig, want het was Janssens die enkele jaren geleden duidelijk vasthield aan de Limburgse hoofdstad als locatie voor de beurs, op het moment dat er enige onrust onder de handelaren ontstond vanwege btw-plannen van het toenmalige kabinet.

Inmiddels is de rust weergekeerd en hoewel volgend jaar het contract met het MECC voor vijf jaar verlengd moet worden, ziet het er gunstig uit voor Maastricht en is de verwachting dat deze zo belangrijke beurs ook de komende jaren  op dezelfde plek blijft.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.