Home > Geen categorie > Beleef de philharmonie zuidnederland

Beleef de philharmonie zuidnederland

Limburgse Kerst

Menotti: familieopera Amahl and the Night Visitors & Kerstverhalen van Pol Brounts en Jan Janssen, afgewisseld met kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. 

philharmonie zuidnederland & Nederlandse Reisopera 
Dirigent: Arjan Tien, vertellers: Phil Dumoulin & Peter Noten (Kerstfestijn voor iedereen van 5 tot 100 jaar) 
Peter Noten Foto Stichtingmusicalawardsnl
Limburgse Kerst: een toegankelijk prachtprogramma, samenzang voor iedereen, kerstverhalen met een lach en een traan en de verbondenheid van het orkest met Maastricht. Het zijn de ingrediënten voor een mooie traditie die na het succes van vorig jaar dit jaar opnieuw en grootser wordt vormgegeven met de hartverwarmende familieopera Amahl and the Night Visitors, waarin Gian Carlo Menotti het Driekoningenverhaal vertelt. Na de pauze worden kerstverhalen van de bekende Maastrichtse auteurs Pol Brounts, Karel Matthijs (Charles Thewissen) en Jan Janssen  verteld en voorgedragen in het ‘Mestreechs’ door Phil Dumoulin en Peter Noten. Deze verhalen, allemaal in het teken van de ‘Drei Keuninge’, worden afgewisseld met bekende kerstliederen die door iedereen kunnen worden meegezongen. Het gratis voorprogramma vindt plaats om 13.30 uur in de O.L.V. Basiliek Sterre der Zee Maastricht. 

Zo 20 december 14.30 uur
Theater aan het Vrijthof Maastricht 
Tickets: € 21,00 (volw.) € 8,00 (tot 12 jaar)  

Nieuwsjaarsconcert 2016

De philharmonie zuidnederland begint 2016 met zonnig vuurwerk 

Dirigente Gisèle Ben-Dor  |  viool, Lei Wang  |  bandoneon, Carel Kraayenhof.
Gershwin Cuban Ouverture, Piazzolla Bandoneon Concerto, Chabrier España, Saint-Saëns Introduction et Rondo capriccioso, Strauss An der schönen blauen Donau, Ravel Bolero 
18 Nieuwjaarsconcert 2016 Limburg
Een nieuw jaar vol nieuwe kansen en nieuwe wegen. En omdat we de toekomst zo zonnig inzien maken we van dit nieuwjaarsconcert een stralend feest. De sensuele en opzwepende Bolero van Ravel is in de juiste handen bij de Uruguayaanse dirigente Gisèle Ben-Dor. Als ware specialiste op het gebied van de Latijns-Amerikaanse muziek luidt zij samen met onze voortreffelijke concertmeester Lei Wang en  bandoneonist Carel Kraayenhof  het nieuwe jaar in met de swingende opwinding van Latijns-Amerika en de wufte weelde van de Weense wals.

Vr 8 januari 20.00 uur
Theater aan het Vrijthof Maastricht 
Tickets: €33,00

Za 9 januari 20.00 uur
Theater Heerlen 
Tickets: *€39,00 | 1 €32,00 | 2 €28,00 | 3 €24,00 | 4 €15,00

www.philharmoniezuidnederland.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.