Home > Geen categorie > Bedach in Mestreech: stijlvolle producten uit de mooiste stad van Nederland

Bedach in Mestreech: stijlvolle producten uit de mooiste stad van Nederland

Het begon in 2018 met de KemissieKalbas, een duurzame ‘Maastrichtse’ boodschappentas, gemaakt van jute, met als opdruk onder meer de ‘skyline’ van de stad Maastricht. ,,We hebben haar op de markt gebracht met als achterliggende gedachte om dialectwoorden onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd een lokaal goed doel te steunen”, zegt Stefan Vrancken, één van de initiatiefnemers.

De KemissieKalbas werd een groot succes: het stijlvol ontworpen, populaire hebbedingetje duikt veelvuldig op in het Maastrichtse stadsbeeld. ,,We hebben inmiddels duizenden KemissieKalbassen”, verkocht vertelt Vrancken. ,,Veel ervan vonden hun weg naar het buitenland, onder andere naar de Verenigde Staten en Australië.”

Het goede doel werd het Toon Hermans Huis Maastricht, gelegen aan het Sint Servaasklooster in het historische centrum van de stad. ,,Van elke KemissieKalbas gaat een deel van de opbrengst naar dit inloophuis voor mensen te maken hebben met kanker.”

De KemissieKalbas kent inmiddels een aantal succesvolle opvolgers die, net zoals de juten boodschappentas, gekoppeld zijn aan een lokaal goed doel: een deel van de opbrengst van de Perreplu (inmiddels uitverkocht) gaat naar het Ronald McDonald Huis Maastricht, het geld dat verdiend wordt met het Zeiverlepke (slabbetje) gaat naar Bibihuis Maastricht, een opvanghuis voor kinderen met gedragsproblemen.

Voor elk setje Sjeigelkes (bierviltjes) gaat één euro naar de Stichting Stap voor Stap, sociaal restaurant Vorkje Prikken ontvangt hetzelfde bedrag voor elke verkochte Körkentrekker.

Alle producten worden sinds kort op de markt gebracht onder de naam Bedach in Mestreech. Stefan Vrancken: ,,Omdat al onze ideeën in de mooiste stad van Nederland tot stand komen. In november komen we met ons volgende product. Wat dat is, houden we nog even geheim.”

Bedach in Mestreech heeft een eigen Facebookpagina. Daarop is onder meer te zien waar de in Mestreech bedachte producten te verkrijgen zijn.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.