Home > Geen categorie > Bassinario Maastricht

Bassinario Maastricht

Met dit culinaire evenement, gehouden aan een unieke locatie in Maastricht, steunen ze dankzij vele bijdrages al jaren diverse goede doelen. De afgelopen 11 edities waren een groot succes, waardoor ze veel geld overgemaakt hebben aan diverse goede doelen in de regio. 

Het hoofddoel van het Bassinario 2014 is de TylTylschool de Maasgouw te Maastricht. Deze school is een speciale school voor kinderen van 4 tot 20 jaar met een dubbele handicap. Momenteel zitten er 90 kinderen op deze school. De TylTylschool dient zich te redden met subsidies die ze vanuit de overheid krijgen. Echter lopen deze bedragen steeds verder terug door bezuinigingen. De 90 kinderen krijgen onderwijs en zorg op de school van de 60 betrokken medewerkers. Zelfredzaamheid is waar de school zich met name op richt bij de kinderen. Regulier onderwijs is vanwegen de handicaps vaak niet mogelijk omdat maar een kleine groep kinderen kan lezen.

Kaarten zijn nog te koop bij onderstaande adressen:

  • Shoes & Shirts (Havenstraat 23, Maastricht, 043-3255518)
  • Sauter Wijnen (Withuisveld 16a, Maastricht, 043-3637799)
  • ‘t Bassin bij The Harbour Club (043-4506666). 

De organisatie

Het Bassinario, an evening for friends, wordt georganiseerd door Ronde Tafel 179 Maastricht Charlemagne, een serviceclub sinds 1991. Een belangrijk kenmerk van Ronde Tafel service clubs is het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap. In 2012 droeg de Ronde Tafel 179 Maastricht Charlemagne voor de 10e keer via het Bassinario bij aan de gemeenschap door de opbrengsten van het Bassinario te schenken aan een goed doel.

Bekijk hieronder de video die Chapeau gemaakt heeft tijdens de voorgaande editie.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.