Home > Geen categorie > Bart Swinnen (Luminex) wint JCI Award Limburg

Bart Swinnen (Luminex) wint JCI Award Limburg

Swinnen Bart

De award voor beste jonge ondernemer van de provincie is toch niet door een vrouw in de wacht gesleept. Bart Swinnen (37), mede-oprichter en zaakvoerder van Luminex Lighting Control Equipment, werd door de jury tot laureaat uitgeroepen. Het bedrijf is fabrikant en verdeler van professionele apparatuur om licht en geluid voor evenementen aan te sturen. Onder meer op het Eurovisiesongfestival, Tomorrowland of de openingsceremonie van de Olympische Spelen werd een beroep gedaan op de technologie van het bedrijf uit Hechel-Eksel.

Swinnen is van opleiding industrieel ingenieur Elektronica/ ICT. Zo’n 12 jaar geleden richtte hij vanuit die achtergrond, samen met Jan Renckens, Luminex op. Het bedrijf maakt apparatuur om de data voor de bediening van geluid en licht door te sturen. Deze toestellen worden inmiddels verdeeld naar 40 landen en genieten veel aanzien van professionals wereldwijd.

De jury van de JCI Award was vooral onder de indruk van het parcours dat Swinnen als zelfstandig ondernemer gelopen heeft. Als jonge starter begon hij de zaak vanaf nul, om geleidelijk aan door te groeien tot een gekende referentie.

Bart Swinnen laat hiermee drie andere genomineerden achter zich, met name Yves Gonnissen van Seps Pharma, Véronique Houben van Airdeck en Karlien De Turck van Kaasbrik.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.