Home > Geen categorie > Awards uitreiking

Awards uitreiking

Gister werden de jaarlijkse, prestigieuze Henry van de Velde Awards & Labels uitgereikt. Dit gebeurde door Design Vlaanderen. Meerdere ontwerpers uit Limburg gingen er met de eervolle onderscheidingen vandoor. Zo kreeg de zeterfabrikant Jongform uit Genk de bedrijvenaward.

Studio Segers uit Maaseik kaapte zelfs twee prijzen weg: samen met BULO ontvingen ze de OVAM Ecodesign Award PRO voor Daily Needs, een gamma van modulaire elementen voor buiten, én haalden ze het Henry Van de Velde Label voor de C-mine chair.

Ook drie andere Limburgers kregen Het Label: Frans Hegge (hegge ID) uit Hamont-Achel, Pablo Hannon (Hectica) en Roel Vandebeek (Depot Roel Vandebeek) uit Maasmechelen.

Caro Van den hole, die productdesign studeerde in Genk, werd gelauwerd met de Jong Talent Award.

Limburgs gedeputeerde Igor Philtjens is in zijn nopjes: “Limburg is dit jaar goed vertegenwoordigd bij de winnaars van de Henry van de Velde Awards. De aandacht voor talentondersteuning als voorname pijler binnen het cultuurbeleid, is een belangrijke basis voor deze resultaten. Ik ben erg opgetogen over het feit dat dit vruchten afwerpt. Het geeft ook aan dat Limburg – vandaag meer dan ooit – een ideale voedingsbodem is voor jong talent in de creatieve sector.”

Wim Segers Wint

Foto: Wim Segers met Joke Schauvliege.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.