Home > Geen categorie > Art Fair Maastricht

Art Fair Maastricht

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 april 2014 strijkt de Affordable Art Fair voor het eerst neer in de Timmerfabriek in Maastricht. Na acht succesvolle edities in Amsterdam is het tijd om de kunstbeurs voor betaalbare hedendaagse kunst uit te breiden met een voorjaarseditie in een nieuwe stad. Beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk: “We willen ons kunstfeestje uitbreiden naar twee edities per jaar. Door naar Maastricht te gaan, zijn we niet alleen goed te bereiken voor alle kunstliefhebbers in het zuiden van Nederland, maar ook voor geïnteresseerden in grenssteden als Aken en Luik.”

In het eerste weekend van april tonen 45 nationale en internationale galeries hun collecties, waaronder ARTITLED! Contemporary Art, Lionel Gallery, de KunstSalon en ‘Galerie van het Jaar’ Majke Hüsstege. Ook Huub Hannen Galerie uit Maastricht neemt deel aan de beurs: “Ik vind het geweldig dat de Affordable Art Fair naar Maastricht komt. De beurs slaat een brug tussen een jong publiek en hedendaagse kunst. Het verlaagt de drempel om een galerie te bezoeken en een kunstaankoop te doen. Bovendien toont de beurs kwalitatieve hedendaagse kunst onder € 5.000,-, wat het toegankelijke karakter versterkt. Dit is precies wat Maastricht en de grensgebieden nodig hebben”, aldus galeriehouder Huub Hannen.

LAB Project Space
Op de beurs is zowel aandacht voor gevestigde als upcoming kunstenaars. Zo staat de begane grond van De Timmerfabriek in het teken van LAB Project Space. Hier zien bezoekers werken van jonge kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht tussen 2010 en 2013. Het lab is een inspiratievolle en creatieve ruimte, ingericht met installaties, videokunst en andere disciplines van regionale talentvolle kunstenaars. Naast kunst is er in LAB Project Space ruimte voor lezingen en dialogen. In samenwerking met The Artist and the Others is er een educatief programma opgezet, bestaande uit ontmoetingen met galeries, kunstenaars en verzamelaars en Tips & Tricks voor het verzamelen van kunst. 

Wat is de Affordable Art Fair?
Veertien jaar geleden bracht de Schot Will Ramsay een nieuw concept op de markt om hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar te maken. De Affordable Art Fair-formule sloeg in als een bom en is inmiddels een fenomeen in de ‘capitals of the world’. Sinds de lancering in 1999, hebben wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen de kunstbeurs bezocht en is in totaal meer dan 185 miljoen euro aan kunst verkocht. Inmiddels wordt de Affordable Art Fair in maar liefst 15 steden, verspreid over vier continenten, georganiseerd. In Nederland vindt de beurs sinds
oktober 2006 jaarlijks plaats in Amsterdam. In april 2014 vindt de eerste editie in Maastricht plaats. Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van € 5.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd. De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars. Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

Meer informatie?
www.affordableartfair.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.