Home > Geen categorie > Anne Jannes: van workout naar kantoorruimte

Anne Jannes: van workout naar kantoorruimte

Toen het virus zich over Nederland begon te verspreiden, merkte ik al meteen dat er een aantal opdrachten gecanceld werden. Particuliere opdrachten en zakelijke opdrachten vielen uit vanwege angst en onzekerheid.

Toen de maatregelen nog meer werden aangescherpt, maakte ik de keuze om vanuit huis te gaan werken. Ik had een lichte verkoudheid en wilde het zekere voor het onzekere nemen. Ik heb een kantoor in een verzamelgebouw waar meerdere ondernemers werken. Het voelde niet fijn om te weten dat ik ze misschien kon besmetten, dus ging ik niet meer naar kantoor.

We hebben onze woonkamer nu tijdelijk even gerestyled tot kantoor c.q. workoutruimte. Waar eerst een deel van de bank stond, is nu een tijdelijk bureau neergezet. De katten vinden het wel fijn. Mijn schoot wordt geregeld warm gehouden door een gouden Perzisch tapijtje, Mr. Jinxy. Pixy is mijn kitten met een jeugdige levenslust, die mijn toetsenbord en tablet regelmatig gebruikt als catwalk.

Ik merk zelf dat ik erg rustig word van thuiswerken. Tijd om te genieten van de zon, een lekker sapje maken, sporten en werken aan projecten die al veel te lang liggen. Website updaten en foto’s online zetten die al jaren op de ‘plank’ lagen. Koken is iets waar ik vaak te weinig tijd voor nam. Nu staat er elke dag een lekkere salade, soep of gezonde ovenschotel klaar.

Pizza en friet worden niet vaak meer gegeten, tot ergernis van mijn verloofde die nu ook thuis werkt. Hij zit vaak in ‘call’ in zijn eigen ruimte, zodat we ongestoord kunnen werken. We lunchen en dineren samen, dat doet goed. Een avondprogramma hebben we niet meer. Ik mis daardoor wel mijn collega’s, vrienden en de groepslessen op de sportschool. Om elkaar te ontmoeten gebruiken we Houseparty of Jitsi.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel de ergste maatregel vond stiekem… dat de sportscholen dicht gingen. Uiteraard snap ik het. Maar ik had nog niet veel gewichten om thuis te kunnen sporten, en merk dat ik gemotiveerder ben als ik samen met anderen sport. Gelukkig maakt de sportschool leuke video’s om toch nog een beetje mee te kunnen doen aan de groepslessen.

Verder doe ik boodschappen voor mijn schoonouders en heb ik onderhand het hele huis opgeruimd. Marktplaats staat vol met spullen die ik kwijt wil. Er is daardoor plaatsgemaakt voor een pooltafel in de kelder, waar we regelmatig een potje spelen. Zo krijgen we onze dagen wel om.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.