Home > Geen categorie > ‘AKU de Kort Film’ 26 juni in première

‘AKU de Kort Film’ 26 juni in première

Op donderdag 26 juni gaat de korte film AKU in première in Theater aan het Vrijthof. Aku is Moluks voor ‘ik’. De film schetst een beeld van de Molukse cultuur anno nu onder jongeren in Maastricht en wil de Molukse en Maastrichtse cultuur verbinden. Het is geen ‘zwaar’ verhaal of documentaire, maar een fictief verhaal met als centrale thema hoe je je eigen identiteit ‘AKU’ kunt bewaren en je eigen pad kunt volgen tussen verschillende culturen en gebruiken.

AKU volgt de 18 jarige Junus. Als derde generatie Molukker is hij geboren en getogen in Maastricht. Hij komt uit een gezin met drie kinderen, moeder is huisvrouw en vader is dominee. De kinderen in het gezin worden volgens de Molukse normen en waarden opgevoed. Zoals bij de meeste Molukse gezinnen, vormt het geloof de rode draad in het leven. Zeker met een dominee als vader. Junus komt elke dag in aanraking met zowel de Molukse als Maastrichtse gebruiken en weet niet goed hoe hij ze
moet combineren.

Hij beleeft ze als twee werelden en gaat opzoek naar zijn eigen identiteit. Zijn eigen ik…, zijn AKU. AKU wordt geproduceerd door Kakerissa Media en is een idee van Nira Kakerissa en Daniël Matakena. Beide beginnend filmmakers hebben de Molukse cultuur gekozen omdat die het dichts bij hen staat; beiden zijn van Molukse afkomst en kennen dus uit eigen hand de ervaringen en vooroordelen waar Molukse jongeren mee te maken hebben.

Een film over de Molukse cultuur anno 2014 in positief daglicht. AKU is gemaakt in nauwe samenwerking met de Molukse gemeenschap in de Maastrichtse wijk Heer.
De première op donderdag 26 juni in Theater aan het Vrijthof is enerzijds bedoeld om de vele vrijwilligers die aan de film hebben meegewerkt, te bedanken en in het zonnetje te zetten. Anderzijds om AKU te tonen aan het Limburgse publiek.

De zaal gaat open om 19:00. Een kaartje voor de première kost €11, -. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de verdere ontwikkeling van het AKU-project. Kaarten zijn te bestellen via premiere@kakerissamedia.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.