Home > Geen categorie > Affordable Art Fair

Affordable Art Fair

Tiende Nederlandse editie van 16 t/m 19 april in TapijnKazerne

Over de Affordable Art Fair
Vijftien jaar geleden bracht de Schot Will Ramsay een nieuw concept op de markt om originele hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar te maken. De Affordable Art Fair-formule sloeg in als een bom en is inmiddels een fenomeen in de ‘capitals of the world’. De Affordable Art Fair wordt in maar liefst 15 steden, verspreid over vier continenten, georganiseerd. In Nederland vindt de beurs sinds oktober 2006 jaarlijks plaats in Amsterdam. In april 2014 vond de eerste editie in Maastricht plaats. Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van € 6.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd. De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars. Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

 

Van donderdag 16 april tot en met zondag 19 april vindt de tweede editie van de Affordable Art Fair Maastricht plaats in de Tapijnkazerne in Maastricht.

Komende editie viert de Nederlandse editie van de beurs voor betaalbare, originele hedendaagse kunst zijn 10-jarig jubileum.
Op de Affordable Art Fair worden kunstwerken tot € 6.000,- getoond en verkocht. Door het prijsplafond en de enorme verscheidenheid aan kunst heeft iedere bezoeker – ongeacht budget of smaak – de kans om tegen zijn of haar droomwerk aan te lopen.

Dit voorjaar exposeren 40 lokale, nationale en internationale galeries hun werken, waaronder Galerie Dis, Huub Hannen Galerie Maastricht, ARTCO Art Gallery en Kunstuitleen Maastricht.

Beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk is blij met Maastricht als beurslocatie: “Maastricht is een erg belangrijke stad voor de Affordable Art Fair. Maastricht staat bekend als een kunstminnende stad die een cultureel breed geïnteresseerd publiek trekt. Daarnaast vormt de ligging een ideale plek om naast het Nederlandse publiek ook inwoners van grenssteden in Duitsland en België te enthousiasmeren voor betaalbare kunst.”

Maastricht kleurt roze
In samenwerking met VVV Maastricht worden de bezoekers van de Affordable Art Fair en de binnenstad van Maastricht verrast met de ART Walk. Deze wandelroute, die begint bij station Maastricht en eindigt bij Gebouw M op de Tapijnkazerne, sluit naadloos aan bij het creatieve karakter van de beurs. Zo’n 50 winkeliers en ondernemers langs de route zijn uitgedaagd de stad roze te kleuren. Ontdek aan de hand van de ART Walk de bijzondere bezienswaardigheden, must sees, designwinkels en kunstgaleries van Maastricht. Naast de ART Walk kunnen culinaire kunstfans genieten van een Affordable Art Dinner en een Route du Vin.

LAB Project Space / Young Talent Expo
Het LAB Project Space is een educatieve en creatieve ruimte op de beurs waar bezoekers (meer) kunnen leren en kennis kunnen delen over kunst, maar ook hun eigen creatieve talent kunnen ontdekken. Dagelijks is er een mix van gratis lezingen, interviews, documentaires en workshops. De Young Talent Expo biedt jong aanstormend talent dat recent is afgestudeerd een plek om werk aan het grote publiek te kunnen tonen en verkopen. Voor beide initiatieven wordt samengewerkt met The Artist and The Others, dat zich ten doel stelt het belang en het voordeel van kunst voor de samenleving over te brengen.

Kids Space
Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar is er een Kids Space ingericht. Hier worden verschillende uitdagende, afwisselende en thematische activiteiten georganiseerd. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en hun creatieve talenten ontdekken, terwijl de ouders rustig over de beurs lopen. De Kids Space is op vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur en gedurende het hele weekend geopend.


CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu