Home > Geen categorie > Abdij Rolduc in Kerkrade

Abdij Rolduc in Kerkrade

In de maand december, en samen met Koninklijke zangkoren, een trombonekwartet, sopranen, een mandolineorkest en een folkgroep, zal het 900 jaar oude abdijcomplex Rolduc Kerst op een bijzondere wijze inluiden.

Abdij Rolduc is dankzij haar nieuwe muziekprogramma wellicht de meest bijzondere concertlocatie van de regio Parkstad. In de maand december vinden er hier 4 opvallende concerten plaats, die als doel hebben om Kerst op een feestelijke wijze in te luiden. Dit doen ze met uitvoeringen van het Marienchor uit Eupen, het Duitse trombonekwartet Opus 4 uit Leipzig, de sopraan Lili Sati in samenwerking met mandolineorkest Napoli en Slavisch-Byzantijns koor Sobornost, het Consortium Musicum met Yvonne Nijsten, Anna Freeman, Tjeu Zeijen en Harrie Ries en tot slot, op Tweede Kerstdag, een optreden van de bekende Limburgse groep Reïncarnatus met de orgelkring Kerkrade. Ook al is de toegang meestal gratis – een vrije gift is altijd welkom – voor sommige concerten vraagt men entreegeld. Ook hier keert de Kerstgedachte weer terug; de opbrengst ervan gaat naar onder andere het hospice in Aken en naar de restauratie van Rolduc’s orgel.

Lees hier meer over de Kerstconcerten van Abdij Rolduc.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.