Home > Geen categorie > 8 beauty-tips voor lenzendragers

8 beauty-tips voor lenzendragers

Lenzen dragen, je ziet er zo op het eerste oog niets van, maar het blijft toch tricky business. Is het niet het indoen en dragen van je onzichtbare bril, dan raak je ‘m wel een keertje ‘kwijt’ (in je oog). Een vuiltje in je oog kan nog vervelender zijn dan wanneer je geen lenzen draagt. Ook het aanbrengen van make-up is een tikje moeilijker als je rekening moet houden met lenzen. Met deze tips helpen we je graag op weg.

1.Wakker worden
Belangrijk, of je nu make-up draagt of niet, is dat je even goed wakker wordt. Start je dag met een ontbijtje en frisse douche en begin daarna pas aan je lenzen. Dat geeft je ogen de kans om na een lange nacht zonder voldoende zuurstof, hydratatie en voeding weer even op adem te komen.

2.Eerst lenzen
Dan pas de make-up. Dat vermindert de kans dat er vuiltjes in het oog (en onder de lens) komen. Ook loop je natuurlijk de kans dat je gaat tranen van het indoen van je lenzen, doodzonde als die laag make-up er dan al perfect op zit!

3.Vloeibare make-up
Is een no-go voor lenzendragers. Vloeibare producten laten makkelijk resten in je oog achter. Niet-lenzendragers wrijven die resten er makkelijk uit, voor de lenzendrager is dat wat moeilijker. Kies in plaats van vloeibare make-up voor smeerbare opties.

4.Oogpotlood
Het oogpotlood is een uitzondering op bovenstaande regel. Op het ooglid mag je die wel gebruiken, in het ooglid willen we eigenlijk vermijden. Daar is namelijk een grote kans op beschadiging en irritatie van je lens. Resultaat: kans op een oogontsteking.

5.Op waterbasis
Beauty-producten heb je in alle soorten en maten. Lenzendragers wordt afgeraden om producten op olie-basis te gebruiken. Olie kan in het oog gaan zitten en dat is eigenlijk voor iedereen onprettig, maar in het geval van lenzen kan dat ervoor zorgen dat je een waas of vlekken voor je ogen krijgt.

6.Voorzichtig met de lijm
Biedt je false lash effect mascara niet genoeg volume en vorm voor je wimpers? Nepwimpers zijn een handige oplossing, maar pas op met de wimperlijm: deze kan aan je lenzen blijven plakken. Toch misgegaan en (snel) op zoek naar een nieuw paar lenzen?
Deze webshop voor lenzen biedt hoge kortingen en levert je bestelling de dag later aan huis!

7.Tijd voor nieuw
Alle make-up heeft een houdbaarheidsdatum. Niet in de vorm van ‘ten minste houdbaar tot’, maar in de vorm van een maximaal aantal maanden waarin je het product kunt gebruiken. Na die periode beginnen de bacteriën in je producten zich op te stapelen (meer lezen? Lees hier). Dat is niet alleen een onsmakelijke gedachte, maar kan er ook voor zorgen dat je ontstoken ogen krijgt. De houdbaarheid van je make-upproducten vind je meestal op de verpakking en is weergegeven als aantal maanden na de opening waarop je het product kunt gebruiken. Vaak is dat 3, 6, 9, 12 of 24 maanden.

8.Eerst lenzen
Een hele dag mét lenzen en een prachtig likje make-up overleefd? Het is belangrijk om beide aan het einde van de dag te verwijderen. Slapen met make-up is immers slecht voor je huid, slapen met lenzen in is niet goed voor je ogen. En beide willen we nog lang in optima forma behouden, toch? Haal in elk geval altijd eerst je lenzen (met schonen handen) uit voordat je aan het afhalen van je make-up begint. Anders heb je vanochtend voor niets je vloeibare make-up vermeden!

_________________________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.